Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2007

Ασύμμετρη απειλή η συνέχιση της κυβέρνησης Καραμανλή, λέει ο Γ.Παπανδρέου

Ασύμμετρη απειλή η συνέχιση της κυβέρνησης Καραμανλή, λέει ο Γ.Παπανδρέου

Πρόσκληση για την υπογραφή ενός «νέου συμβολαίου» με το λαό απηύθυνε ο Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας σε ανοιχτή συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης.

Παρουσιάζοντας τη «νέα κοινωνική συμφωνία», όπως τη χαρακτήρισε, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεσμεύτηκε για τη «μεγάλη ανατροπή αυτού του κατεστημένου της κοινωνικής αδικίας» και τόνισε ότι δεν θα αυξηθεί άλλο ο ΦΠΑ, ενώ θα εφαρμοστεί ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα.

Ο κ. Παπανδρέου εμφανίστηκε βέβαιος για τη νίκη του ΠΑΣΟΚ και έδωσε πανηγυρικό τόνο στην ομιλία του, την οποία άρχισε με τις φράσεις «απόψε γιορτάζει η Θεσσαλονίκη» και «απόψε νίκησε η Δημοκρατία». «Στις 16 Σεπτεμβρίου» προσέθεσε, «θα κάνουμε μια νέα αρχή, με τη νέα νίκη του ΠΑΣΟΚ και της δημοκρατικής παράταξης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απέφυγε κάθε είδους διαχωρισμούς, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Την Κυριακή όλοι θα είμαστε νικητές. Τη δύναμη της νίκης δεν μπορεί να την ανακόψει η ΝΔ, ό,τι κι αν κάνει».

«Δίνουμε στη χώρα κυβέρνηση υπεύθυνη και ισχυρή, αυτή που χρειάζεται ο τόπος» υπογράμμισε, στέλνοντας μήνυμα νίκης, ενώ απηύθυνε προσκλητήριο συμμετοχής σε όλους, και ειδικότερα στους νέους, όσοι «βλέπουν ότι δεν πάει άλλο με τη Δεξιά», για τη συγκρότηση της νέας, μεγάλης, κοινωνικής και πολιτικής πλειοψηφίας.

«Την Κυριακή βάζουμε τέλος στη μιζέρια και την παρακμή» είπε ακόμη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι «οι πολίτες απορρίπτουν τα εκβιαστικά διλήμματα, γιατί η συνέχιση της κυβέρνησης του κ. Καραμανλή αποτελεί ασύμμετρη απειλή για τον πολίτη».

«Η κυβέρνηση Καραμανλή είναι ήδη παρελθόν. Η ΝΔ είναι το χάος και η κυβέρνησή της που μίκρυνε την Ελλάδα και πλήγωσε τους δημοκρατικούς θεσμούς φεύγει, προσπαθώντας να μετατρέψει τη δική της ήττα σε κρίση της Δημοκρατίας. Δεν θα έχουν δεύτερη ευκαιρία, αποτελούν ασύμμετρη απειλή για τον Έλληνα πολίτη» είπε χαρακτηριστικά.

«Την Κυριακή, η νίκη θα είναι της μεγάλης κοινωνικής, προοδευτικής και δημοκρατικής πλειοψηφίας, νίκη των δυνάμεων της εργασίας, του πνεύματος και του πολιτισμού, όλων των δυνάμεων της Αριστεράς» τόνισε ο κ. Παπανδρέου, για να προσθέσει ότι «οι πολίτες γνωρίζουν καλά πόσο κρίσιμη είναι η ψήφος τους την Κυριακή».

«Είναι εθνική εντολή να σταματήσει ο κατήφορος, η οργή και η αγανάκτηση για την κυβέρνηση των λίγων και ημετέρων γίνεται ψήφος στο ΠΑΣΟΚ» επισήμανε, ενώ, αναφερόμενος στις πρόσφατες καταστροφές από τις πυρκαγιές, τόνισε ότι αυτές είναι «το τραγικό υστερόγραφο στη θητεία της ΝΔ· είναι το υστερόγραφο της ανικανότητας και της ακυβερνησίας».

Παράλληλα, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «μπροστά στις κάλπες κρύβει το πρόγραμμα του και ζητά λευκή επιταγή». Ειδική αναφορά ο κ. Παπανδρέου έκανε στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για τη Θεσσαλονίκη, όπως επίσης για την Υγεία, την Παιδεία και τη νεολαία.

Μία από τις πρώτες προτεραιότητες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, όπως την περιέγραψε ο κ. Παπανδρέου, θα είναι η δωρεάν δημόσια Παιδεία, ενώ «το δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα θα γίνει δύναμη ανάπτυξης για τη χώρα και δύναμη συνοχής για την κοινωνία».

«Η Θεσσαλονίκη» τόνισε, «με τη νέα αλλαγή δεν θα χρειάζεται τις υποσχέσεις της Αθήνας και θα βρει τη δική της αναπτυξιακή ταυτότητα». Επίσης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέλαβε τη δέσμευση για την προσέλκυση επαρκών εγχώριων και ξένων κεφαλαίων, καθώς και για μια νέα και αποτελεσματική χωροταξική οργάνωση ολόκληρου του βορειοελλαδικού χώρου.

Νωρίτερα τη Δευτέρα ο κ. Παπανδρέου επισκέφθηκε την 72η ΔΕΘ και είχε διαδοχικές συναντήσεις με τις διοικήσεις και με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στη ΔΕΘ και τη HELEXPO. Σε δηλώσεις του, τόνισε ότι αντιμετωπίζει θετικά την προοπτική ενίσχυσης της εκθεσιακής ταυτότητας της Θεσσαλονίκης, θέτοντας ως προϋπόθεση να υπάρξει ένα σοβαρό μοντέλο ανάπτυξης του θεσμού και της πόλης.

Πηγή: in.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: