Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2007

Σε παρερμηνεία των δηλώσεων του Κ. Βόλκερ αποδίδουν οι ΗΠΑ τη σερβική οργή για το Κόσοβο

Σε παρερμηνεία των δηλώσεων του Κ. Βόλκερ αποδίδουν οι ΗΠΑ τη σερβική οργή για το Κόσοβο

ΣΕ ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΙΑ των δηλώσεων του βοηθού υφυπουργού Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Κουρτ Βόλκερ, ότι η Ουάσιγκτον είναι έτοιμη να αναγνωρίσει το Κόσοβο ακόμη και μονομερώς εάν δεν βρεθεί λύση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, απέδωσε η αμερικανική πρεσβεία στο Βελιγράδι το θέμα που έχει δημιουργηθεί με τις συγκεκριμένες δηλώσεις και το οποίο έχει προκαλέσει την οργή της σερβικής κυβέρνησης.

Εκπρόσωπος του σερβικού Υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι σε απάντησή της στο διάβημα των σερβικών αρχών, η αμερικανική πρεσβεία αναφέρει ότι πρόκειται για παρερμηνεία των δηλώσεων του κ. Βόλκερ.

Τονίζει δε ότι οι ΗΠΑ στηρίζουν τη συνέχιση της διαπραγματευτικής διαδικασίας για τον καθορισμό του καθεστώτος του Κοσόβου που βρίσκεται σε εξέλιξη μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας καθώς και την εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης.

Στην ανακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας επαναλαμβάνεται η στήριξη της Ουάσιγκτον στο σχέδιο Αχτισάαρι, το οποίο προβλέπει την υπό διεθνή επιτήρηση ανεξαρτησία της περιοχής.

Στο μεταξύ, τρία άτομα τραυματίστηκαν από τη συμπλοκή μεταξύ αστυνομικών και εγκληματιών στην πόλη Γκλόγκοβατς του Κοσόβου, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομικής υπηρεσίας του Κοσόβου, Βετόν Ελσάνι.

Σύμφωνα με τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό Β92 του Βελιγραδίου, ο εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι δύο εκ των τριών τραυματιών (όλοι από την αλβανική κοινότητα του Κοσόβου) είναι αστυνομικοί και ο τρίτος πολίτης. Η συμπλοκή, η δεύτερη τον τελευταίο μήνα στο Γκλόγκοβατς, σημειώθηκε μετά από τηλεφώνημα που δέχθηκε η αστυνομία από πολίτες για να τους παράσχει βοήθεια.

«Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο, ομάδα εγκληματιών άνοιξε πυρ εναντίον τους, τραυματίζοντας δύο αστυνομικούς και έναν πολίτη» εξήγησε ο κ. Ελσάνι. Η αστυνομία, σύμφωνα με τον ίδιο, ανταπέδωσε τα πυρά και οι δράστες τράπηκαν σε φυγή και έκτοτε αναζητούνται.

Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: