Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2007

ΗΠΑ: Οι αναλύσεις επιβεβαιώνουν τη φωνή του Μπιν Λάντεν

ΗΠΑ: Οι αναλύσεις επιβεβαιώνουν τη φωνή του Μπιν Λάντεν

Η ΦΩΝΗ στο νέο βίντεο της Αλ Κάϊντα η οποία εξυμνούσε τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 πιστεύεται ότι είναι του Οσάμα Μπιν Λάντεν, ανακοίνωσε σήμερα αξιωματούχος αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών.

«Πιστεύουμε ότι αυτή είναι η φωνή του. Συνεχίζουμε σε περαιτέρω αναλύσεις», ανέφερε ο αξιωματούχος για το βίντεο όπου ο αρχηγός της Αλ Κάϊντα εξήρε τους «19 πρωταγωνιστές» που πραγματοποίησαν τις επιθέσεις αυτοκτονίας στις 11 Σεπτεμβρίου, ενώ συμπληρώθηκαν έξι χρόνια από την ημέρα εκείνη κατά την οποία περί τα 3.000 άτομα έχασαν την ζωή τους.

Στον Λευκό Οίκο, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους και Ντικ Τσέινι και οι σύζυγοί τους τήρησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της επίθεσης, παρουσία και άλλων προσωπικοτήτων. Αυτό έγινε στις 15:46, ώρα Ελλάδας, την ώρα που το πρώτο αεροπλάνο έπεφτε στους δίδυμους πύργους του Παγκόσμιου Εμπορικού Κέντρου στη Νέα Υόρκη.

Το νέο βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα τέσσερις ημέρες μετά από την έκκληση του Μπιν Λάντεν προς τους Αμερικανούς να ασπαστούν το Ισλάμ. Εκείνη ήταν το πρώτο βίντεο μετά από περίπου τρία χρόνια.

«Οι βιντεοταινίες του Μπιν Λάντεν αποσκοπούν στο να διατηρήσουν τις πληγές της αιματοχυσίας της 11ης Σεπτεμβρίου, να βεβαιώσουν τους υποστηρικτές ότι η επιχειρησιακή ικανότητα της Αλ Κάϊντα δεν έχει μειωθεί από τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας και να παρακινήσουν σε περαιτέρω επιθέσεις εναντίον αυτών που θεωρούν εχθρούς», αναφέρεται σε ανακοίνωση του εδρεύοντος στο Λονδίνο Ιδρύματος Ασίας - Ειρηνικού. Προστίθεται ότι το δίκτυο του Μπιν Λάντεν κατόρθωσε να αναδιοργανωθεί στο Πακιστάν και να εκπαιδεύσει νέους που στρατολόγησε και τώρα είναι ισχυρότερο απ' ότι ήταν τον Σεπτέμβριο του 2001.

Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: