Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2007

Σοβαρός τραυματισμός τρίχρονου κοριτσιού από αυτοκίνητο σε αυλή σχολείου στη Χρυσούπολη

Σοβαρός τραυματισμός τρίχρονου κοριτσιού από αυτοκίνητο σε αυλή σχολείου στη Χρυσούπολη


Σοβαρά τραυματίστηκε ένα τρίχρονο κοριτσάκι στην αυλή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Χρυσούπολης σήμερα, όταν δασκάλα του σχολείου που είχε σταθμεύσει το αυτοκίνητό της μέσα στην αυλή στην προσπάθειά της να το μετακινήσει το χτύπησε και στη συνέχεια το εγκατέλειψε αβοήθητο.

Το κοριτσάκι μεταφέρθηκε αρχικά στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Καβάλας και στη συνέχεια διασωληνωμένο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε στην Παιδοχειρουργική Κλινική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης όπου και νοσηλεύεται, ενώ η δασκάλα συνελήφθη.

Το τρίχρονο κοριτσάκι μαζί με τη μητέρα του πήγε στο 2ο Δημοτικό Σχολείο, συνοδεύοντας τον αδελφό του για την τελετή αγιασμού για την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Η δασκάλα που το τραυμάτισε είχε σταθμεύσει από νωρίς το αυτοκίνητο μέσα στην αυλή.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Χρυσούπολης, Σάββας Μιχαηλίδης, υπογράμμισε ότι ο διευθυντής του σχολείου ζήτησε από τη δασκάλα να μετακινήσει το αυτοκίνητο από την αυλή και κατά την μετακίνηση χτύπησε το παιδί, το οποίο στη συνέχεια εγκατέλειψε. Ο κ. Μιχαηλίδης πρόσθεσε πως έξω από το σχολείο υπάρχει μεγάλος χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων οπότε δεν υπήρχε η παραμικρή δικαιολογία για να το σταθμεύσει μέσα στην αυλή.

Σε δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους ο αστυνομικός διευθυντής Καβάλας, Παύλος Θωμαίδης, επιβεβαίωσε την εγκατάλειψη του μικρού κοριτσιού, λέγοντας πως η δασκάλα συνελήφθη εκτός του σχολείου. Όπως είπε, ήδη διεξάγεται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Χρυσούπολης ενώ η δασκάλα θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών εντός των ορίων της αυτοφώρου διαδικασίας.

Ο διοικητής του νοσοκομείου Καβάλας, Αιμίλιος Αθανασίου δήλωσε ότι το κοριτσάκι μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο και διαπιστώθηκε ότι έχει κακώσεις στο κεφάλι και θλάσεις στην πνευμονική χώρα, ενώ η εικόνα ήταν καθαρή στην κοιλιακή χώρα.

Το κοριτσάκι διασωληνώθηκε, αντιμετωπίστηκε ως πολυτραυματίας και γι΄αυτό αποφασίστηκε να μεταφερθεί σε ειδική παιδοχειρουργική κλινική.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: