Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2007

Καζάνι που βράζει η Μέση Ανατολή

Καζάνι που βράζει η Μέση Ανατολή

Ισραηλινός υπουργός ζήτησε να αναβληθεί η σύνοδος για το Μεσανατολικό που σχεδιάζει να οργανώσει ο αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους το φθινόπωρο, μετά την παλαιστινιακή επίθεση με ρουκέτες σε ισραηλινή στρατιωτική βάση που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό 57 στρατιωτών.

«Το Ισραήλ πρέπει να αντιδράσει και να αναβληθεί η διάσκεψη για το Μεσανατολικό που θέλουν να οργανώσουν οι Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς οι Παλαιστίνιοι δεν είναι έτοιμοι και η διάσκεψη δεν μπορεί παρά να αποτύχει και να υπάρξει μιά νέα ιντιφάντα» τόνισε ο Ελί Γισάι, υπουργός Εμπορίου και επικεφαλής του υπερ-ορθόδοξου κόμματος Σας.

«Ολες οι πολιτικές διαδικάσιες σήμερα δεν μπορούν παρά να ευνοούν τη Χαμάς», πρόσθεσε.

Τουλάχιστον 57 ισραηλινοί στρατιώτες τραυματίστηκαν, πολλοί εκ των οποίων σοβαρά, όταν δύο παλαιστινιακές ρουκέτες εξερράγησαν στη στρατιωτική βάση Ζικίμ, στα νότια της πόλης Ασκελόν. Είκοσι ασθενοφόρα και δύο ελικόπτερα απομάκρυναν τους τραυματίες, μεταξύ των οποίων είναι και γυναίκες, και τους μετέφεραν σε δύο ισραηλινά νοσοκομεία της περιοχής.

Η επίθεση αυτή είναι η χειρότερη που σημειώνεται στην περιοχή εδώ και αρκετούς μήνες.

Οικογένεια παλαιστινίων τραυματίστηκε από οβίδα

Αρκετά μέλη μιας παλαιστινιακής οικογένειας, μεταξύ των οποίων και τρία παιδιά, τραυματίστηκαν όταν ισραηλινό άρμα μάχης έπληξε με οβίδα το σπίτι τους στην περιοχή Μπέιτ Χανούν, στη λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσαν παλαιστινιακές πηγές. Η οβίδα εξερράγη στο εσωτερικό της κατοικίας προκαλώντας σημαντικές ζημιές, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες.

Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: