Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2007

Στήριξη από Μητσοτάκη στο δίλημμα Καραμανλή

Στήριξη από Μητσοτάκη στο δίλημμα Καραμανλή

Και τον κίνδυνο των «διαπλεκομένων» ανέσυρε από τη «ναφθαλίνη» του 93 ο Κ. Μητσοτάκης, υπερφαλαγγίζοντας τον Κ. Καραμανλή στο εκβιαστικό δίλημμα περί ενδεχομένου ακυβερνησίας, ενώ έθεσε έναν ιδιότυπο «πήχυ» στον πρωθυπουργό υποστηρίζοντας πως «μια σταθερή κυβέρνηση δεν χρειάζεται παραπάνω από πέντε βουλευτές».

Συνάντηση
Ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ, μετά τη χθεσινή του συνάντηση με τον κ. Καραμανλή, αν και δήλωσε βέβαιος για την εκλογική νίκη του κόμματός του, επιτέθηκε με οξύτατους χαρακτηρισμούς στα μικρότερα κόμματα, προκειμένου να ισχυριστεί πως «δεν πρέπει να πέσουμε σε ακυβερνησία, γιατί είναι το χειρότερο πράγμα το οποίο μπορεί να συμβεί στον τόπο».

Είναι παράλογο και ντροπή για τη νοημοσύνη των Ελλήνων, είπε ο κ. Μητσοτάκης, «αυτό το οποίο υποστηρίζουν μερικά κόμματα της αντιπολιτεύσεως, ότι πρέπει να χτυπηθεί η αυτοδυναμία». Αυτό σημαίνει, πρόσθεσε, «ότι θέλουν την Ελλάδα να πέσει σε ακυβερνησία; Την θέλουν με πολύ αδύνατες κυβερνήσεις που μπορεί να καθοδηγούνται από τα διαπλεκόμενα;». Ανασύροντας μάλιστα «φαντάσματα» του παρελθόντος υποστήριξε πως «όσοι έζησαν- και κατ εξοχήν εγώ τα έζησα- τα γεγονότα του 90-93 γνωρίζουν ότι χρειάζεται μια πλειοψηφία άνετη, μια σταθερή κυβέρνηση».

Ο επίτιμος υπογράμμισε ακόμη πως μια ισχυρή κυβέρνηση «δεν χρειάζεται παραπάνω από πέντε βουλευτές», επισήμανση που ερμηνεύτηκε ως προτροπή στον Κ. Καραμανλή να προσφύγει σε νέες εκλογές και να ζητήσει ισχυρή πλειοψηφία, αν τη Δευτέρα δεν έχει τουλάχιστον 155 βουλευτές. Νωρίτερα, μάλιστα, είχε φροντίσει να υπογραμμίσει πως απαιτείται η ισχυρή πλειοψηφία για να γίνουν βαθιές μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία, τη δημόσια διοίκηση και το ασφαλιστικό, ενώ κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι «είναι κόμμα της άρνησης, της συντήρησης και των βολεμένων».

Κατά Λαλιώτη
Κατά την προσφιλή του τακτική, τέλος, ο κ. Μητσοτάκης δεν παρέλειψε να επιτεθεί και κατά του Κ. Λαλιώτη, λέγοντας ότι «ήταν ακριβώς ό,τι χρειάζεται για να μην ξεχνούν οι πολίτες το κακό ΠΑΣΟΚ, το οποίο κατ εξοχήν εκφράζει» και πως «η ΝΔ πρέπει να είναι ευτυχής» για τη δραστηριοποίησή του στις εκλογές.

Πηγή: ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: