Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2007

Διάβημα της Συρίας στον ΟΗΕ για την υπερπτήση των ισραηλινών αεροσκαφών

Διάβημα της Συρίας στον ΟΗΕ για την υπερπτήση των ισραηλινών αεροσκαφών

Την αποκαλεί «εχθρική πράξη»

Επίσημη διαμαρτυρία στον ΟΗΕ απηύθυνε η Συρία σχετικά με το θέμα της υπερπτήσης που είχαν πραγματοποιήσει λίγες ημέρες νωρίτερα ισραηλινά αεροσκάφη.

Οι επιστολές διαμαρτυρίας απεστάλησαν στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ και τον πρόεδρο του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Η Συρία διαμαρτύρεται για «επιθετικότητα και παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας» ενώ τονίζει ότι τα αεροσκάφη «έρριψαν πυρομαχικά» στη Συρία.

Την υπόθεση καλύπτει πέπλο μυστηρίου καθώς η Συρία δεν έδωσε στη δημοσιότητα πολλές πληροφορίες ενώ το Ισραήλ αρνείται ότι το γεγονός συνέβη.

Αξιωματούχος των ΗΠΑ δήλωσε ανώνυμος στο Associated Press ότι τα ισραηλινά αεροσκάφη έπληξαν συριακό στόχο αλλά δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες.

Πηγή: in.gr

Ο συγκεκριμένος αξιωματούχος ισχυρίστηκε πως το Ισραήλ ήθελε να προειδοποιήσει τη Συρία ώστε να παύσει να υποστηρίζει και να εξοπλίζει την Χεσπολλάχ. Ανέφερε επίσης πως τα ισραηλινά μαχητικά πραγματοποίησαν επιδρομή για να πλήξουν συγκεκριμένους στόχους που είχαν υπόχη τους.

Δεν ξεκαθάρισε όμως κατα πόσον οι ΗΠΑ ήταν ενήμερες εκ των προτέρων για το περιστατικό.

Νωρίτερα το CNN μετέδωσε πως ο στόχος που έπληξαν τα ισραηλινά μαχητικά πιθανότατα να ήταν όπλα που είτε άνηκαν στη Συρία είτε κατευθύνονταν από το Ιράν μέσω του εδάφους της στην Χεσπολλάχ

Δεν υπάρχουν σχόλια: