Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2007

Ανεβάζει τους αντιπολιτευτικούς τόνους ο Γιώργος

Ανεβάζει τους αντιπολιτευτικούς τόνους ο Γιώργος

ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ στραμμένο στον τρίτο πόλο συντονίζει τις επόμενες κινήσεις του το στρατηγείο του Γιώργου Παπανδρέου, προβλέποντας ότι τρίτη υποψηφιότητα θα προκαλέσει αποσυσπείρωση στον Ευάγγ. Βενιζέλο.

Σε αλλεπάλληλες συσκέψεις που έκαναν στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου οι επιτελείς του προέδρου του ΠΑΣΟΚ εκτίμησαν ότι το ορατό πλέον ενδεχόμενο εκδήλωσης και τρίτης υποψηφιότητας για την αρχηγία μπορεί να αποβεί προς όφελος της υποψηφιότητας Παπανδρέου. Τα στελέχη που έχουν συσπειρωθεί γύρω από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ πιστεύουν ότι αυτήν τη στιγμή εάν υπάρξει και τρίτος υποψήφιος θα βοηθήσει στην εκτόνωση της πόλωσης, ενώ ορισμένοι εκ των επιτελών αναλύοντας τις κινήσεις της κ. Διαμαντοπούλου προέβλεψαν ότι πιθανή διεκδίκηση εκ μέρους της της αρχηγίας θα μειώσει τη δυναμική του Ευάγγ. Βενιζέλου, δεδομένου μάλιστα ότι τις πρώτες ώρες μετά την ήττα στο ΠΑΣΟΚ η επικεφαλής του προγράμματος με δηλώσεις της «έκλινε» περισσότερο προς την πλευρά του Βορειοελλαδίτη πολιτικού.

Επιφυλάξεις σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη ενός νέου ρεύματος διατυπώθηκαν πάντως από άλλα στελέχη που ανήκουν στον στενό πυρήνα υποστηρικτών του Γιώργου Παπανδρέου και τα οποία τόνισα ότι ανησυχούν πως «ίσως ένας τρίτος ή τέταρτος πόλος προκαλέσει ζημιές και στους δύο σημερινούς υποψηφίους και ο εκφραστής τους εμφανισθεί ως ο Μεσσίας που μπορεί να οδηγήσει με ασφάλεια το ΠΑΣΟΚ στην έξοδο από την κρίση».

Το Σαββατοκύριακο, ο Γιώργος Παπανδρέου- πέραν των διερευνητικών τηλεφωνημάτων που έκανε σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ- άρχισε την προσωπική προετοιμασία του για τη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης στο τέλος της εβδομάδας στη Βουλή. Συνεργάτες του έλεγαν χθες ότι ο κ. Παπανδρέου, επιθυμώντας να δείξει ότι το ΠΑΣΟΚ εκτελεί στο ακέραιο τα αντιπολιτευτικά καθήκοντά του και δεν παρουσιάζει εικόνα διάλυσης, έδωσε οδηγίες στα στελέχη να σχολιάζουν τα πεπραγμένα της κυβέρνησης. Έτσι η κ. Βάσω Παπανδρέου σχολίασε την απομάκρυνση του κ. Κουρή και του κ. Τσουπίδη για την υπόθεση των ομολόγων, ο κ. Γιάννης Ραγκούσης έκανε δήλωση για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Αρχαία Ολυμπία και ο Ντίνος Ρόβλιας προέβη σε σκληρές δηλώσεις όσον αφορά την Ολυμπιακή, ενώ υπήρξε και προσωπική παρέμβαση του κ. Παπανδρέου για τις εξελίξεις στο Σκοπιανό. Παράλληλα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προετοιμάζει ήδη την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, που συγκαλείται την Τετάρτη, με την οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα προσπαθήσει να εμφανιστεί ενωτικός. Επίσης, επεξεργάζεται τα επόμενα αντιπολιτευτικά βήματα του ΠΑΣΟΚ χωρίς να αποκλείει την κατάθεση πρότασης για σύσταση εξεταστικών επιτροπών για τα σκάνδαλα των ομολόγων, των υποκλοπών και των απαγωγών Πακιστανών. Σχετική εισήγηση μάλιστα του έχει κάνει και ο Θόδωρος Πάγκαλος.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: