Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2007

Συνάντηση του Προέδρου Παπαδόπουλου με την Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας

Συνάντηση του Προέδρου Παπαδόπουλου με την Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Τάσσος Παπαδόπουλος και η Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας κα Ντόρα Μπακογιάννη, με τους συνεργάτες τους, είχαν χθες συνάντηση που διήρκεσε μία περίπου ώρα. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο όπου διαμένει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και έγινε με την ευκαιρία της κοινής παρουσίας του κ. Παπαδόπουλου και της κας Μπακογιάννη στη Νέα Υόρκη για να πάρουν μέρος στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Μετά τη συνάντηση ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος και η κα Μπακογιάννη προέβησαν σε δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους:

Πρ. Παπαδόπουλος: Όπως πάντα είχαμε μια γενική συζήτηση και για το Κυπριακό και για άλλα θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Όπως πάντα έχουμε διαπιστώσει ότι κοινοί είναι οι στόχοι, κοινές οι προσπάθειες, κοινή η τακτική.

Ερώτηση: Η κα Μπακογιάννη, κ. Πρόεδρε, θα έχει συνάντηση και με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών, θα υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για τη δική μας πλευρά. Υπάρχει κάτι που συζητήσατε;

Πρ. Παπαδόπουλος: Δεν νομίζω να παραλείπει ποτέ η κα Υπουργός να αναφέρει το Κυπριακό σε όλες τις επαφές της. Έτσι δεν είναι;

κα Μπακογιάννη: Πάντα! Να πω ότι με χαρά συναντήθηκα πάλι με τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο. Είχαμε όπως σας είπε μια διεξοδική συζήτηση για το θέμα του Κυπριακού κυρίως αλλά και για πολλά άλλα θέματα που μας απασχολούν και μέσα στην Ευρώπη. Ενημέρωσα τον Πρόεδρο για τη συνάντησή μου με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ που θα έχει και ο Πρόεδρος ο ίδιος συνάντηση μαζί του. Επανέλαβα τη θέση της Ελλάδος ότι εμείς υποστηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τη διαδικασία της 8ης Ιουλίου και επιθυμούμε να προχωρήσει η διαδικασία όπως ακριβώς είχε προβλεφθεί από τον κ. Γκαμπάρι. Θα έχουμε διάφορες συναντήσεις αυτό το διήμερο και θα έχουμε την ευκαιρία να σας ενημερώσουμε παραπάνω.

Για την Ελλάδα είναι αυτονόητο ότι η υποστήριξη μας στις θέσεις της Κυπριακής Κυβέρνησης είναι απολύτως δεδομένη.

Ερώτηση: Κύριε Πρόεδρε, ευτυχής που η κα Μπακογιάννη είναι στην ίδια θέση;

Πρ. Παπαδόπουλος: Βεβαίως, και της είπα θερμά συγχαρητήρια και ξανά και προσωπικά.

Πηγή: Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών

Δεν υπάρχουν σχόλια: