Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2007

Αντιφατική η στάση του ΟΗΕ στο θέμα της ονομασίας, λέει ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ

Αντιφατική η στάση του ΟΗΕ στο θέμα της ονομασίας, λέει ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ

Η εκκρεμότητα της ονομασίας και το θέμα του Κοσόβου εξετάστηκαν στη συνάντηση του προέδρου της ΠΓΔΜ Μπράνκο Τσερβένκοφσκι με τον ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν.

Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Μπράνκο Τσερβενκόφσκι εξέφρασε την ελπίδα ότι οι «πολιτικές εντάσεις, μετά τη λήξη των βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα, θα υποχωρήσουν και θα δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για τη συνέχιση των συνομιλιών για την ονομασία».

Ο ίδιος, πάντως, χαρακτήρισε το ζήτημα της ονομασίας «ζήτημα άνευ προηγουμένου», ωστόσο, διαβεβαίωσε για την πρόθεση της χώρας του να συνεχίσει τις συνομιλίες στο υφιστάμενο πλαίσιο του ΟΗΕ, προστατεύοντας παράλληλα τα «εθνικά και κρατικά της συμφέροντα».

Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ ανέφερε στον ΓΓ του ΟΗΕ «πως γίνεται λόγος για μία αντιφατική κατάσταση, στην οποία ο ΟΗΕ ως Οργανισμός ασκεί de facto αντίθετη πολιτική από αυτή που ασκεί η πλειοψηφία των χωρών-μελών του Οργανισμού, καθώς η 'Δημοκρατία της Μακεδονίας', έχει ήδη αναγνωριστεί με τη συνταγματική της ονομασία από 117 μέλη του».

Ο κ. Τσερβενκόφσκι συζήτησε και το ζήτημα του Κοσόβου, λέγοντας ότι η ΠΓΔΜ στηρίζει τις προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας για την επίλυση του ζητήματος στο πλαίσιο μιας λογικής χρονικής περιόδου προς το συμφέρον της σταθερότητας της περιοχής και της ευρωατλαντικής της προοπτικής.

Πηγή: in.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: