Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2007

Επικριτική για τον Αχμαντινετζάντ η Ισραηλινή υπ. Εξωτερικών

Επικριτική για τον Αχμαντινετζάντ η Ισραηλινή υπ. Εξωτερικών

Η ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ της ισραηλινής διπλωματίας, Τζίπι Λίβνι, με σημερινές δηλώσεις της επέκρινε την παρουσία του Ιρανού προέδρου στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, εκτιμώντας παράλληλα πως επί των ημερών του στην ιρανική προεδρία, το Ιράν θα έπρεπε «να αποκλειστεί» από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

«Σε έναν δίκαιο κόσμο, η επίσκεψη του προέδρου Αχμαντινετζάντ) δεν θα έπρεπε να έχει εγκριθεί και επίσης το Ιράν δεν θα έπρεπε να ανήκει στον ΟΗΕ», τόνισε η κυρία Λίβνι, η οποία επίσης βρίσκεται στη Νέα Υόρκη αυτές τις ημέρες.

«Η έλευση εδώ στη Νέα Υόρκη του Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ είναι όνειδος για τον ΟΗΕ. Επίσης είναι ντροπή, ο κόσμος να μην αντιλαμβάνεται πως ο Αχμαντινετζάντ εκμεταλλεύεται τις διεθνείς αξίες, για να μάς βλάψει», επισήμανε η ισραηλινή υπουργός Εξωτερικών. «Ο κόσμος πρέπει να βάλει ένα τέλος. Πυρηνικό Ιράν, δεν μπορεί ο κόσμος να ανεχθεί», υπογράμμισε.

Εντός της σημερινής ημέρας, ο πρόεδρος του Ιράν Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ επρόκειτο να δώσει διάλεξη στο πανεπιστήμιο «Κολούμπια», ενώ προβλέπεται επίσης να κάνει παρέμβαση και από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, για την οποία πηγή προσκείμενη στον πρόεδρο του Ιράν ανέφερε πως «θα εκτεθούν στη διάρκειά της οι λύσεις, που το Ιράν προτείνει, για τα διεθνή προβλήματα».

Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: