Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2007

Μικρής έκτασης αλλαγές στο νέο υπουργικό συμβούλιο του Βλ.Πούτιν

Μικρής έκτασης αλλαγές στο νέο υπουργικό συμβούλιο του Βλ.Πούτιν

Χωρίς θεαματικές αλλαγές είναι η σύνθεση της νέας κυβέρνησης που ανακοίνωσε την Δευτέρα ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν λίγες ημέρες μετά την ανάληψη καθηκόντων από τον πρωθυπουργό Βίκτορ Ζουμπκόφ.

Βασικά μέλη της κυβέρνησης και υποστηρικτές του Βλ.Πούτιν όπως οι αντιπρόεδροι Σεργκέι Ιβανόφ, Ντμίτρι Μεντβέντεβ, Αλεξάντερ Ζουκόβ και Σεργκέι Ναρίσκιν διατήρησαν την θέση τους. Αμετακίνητοι παρέμειναν και οι υπουργοί Εξωτερικών και Αμυνας.

Ο Ιβανόφ και ο Μεντβέντεβ, από τη θέση των πρώτων αντιπροέδρων, θεωρείται ότι έχουν ένα προβάδισμα στην προεδρική εκλογή του 2008 όπως και ο Β.Ζουμπκόφ μετά την αναβάθμισή του.

Ο υπουργός Οικονομικών Αλεξέι Κούντριν ανέλαβε και την θέση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, κάτι που θεωρήθηκε αναβάθμιση.

Αντίθετα, ο υπουργός Οικονομίας Γκερμάν Γκρεφ απομακρύνθηκε από το κυβερνητικό σχήμα, για να αντικατασταθεί από την υφυπουργό Ελβίρα Ναμπιούλινα. Την πόρτα της εξόδου είδε και ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μιχαήλ Ζουράμποφ για να αναλάβει το πόστο του η αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομίας Τατιάνα Γκολίκοβα.

Η παραίτηση του υπουργού Αμυνας της χώρας δεν έγινε αποδεκτή, παρά το γεγονός ότι ο νέος πρωθυπουργός είχε προαναγγείλει την αντικατάστασή του, καθώς ο Ανατόλι Σερντγιούκοφ είναι παντρεμένος με την κόρη του Β.Ζούμπκοφ.

Ο στενός συνεργάτης του προέδρου Ντμίτρι Κόζακ - και μέχρι πρότινος απεσταλμένος της κυβέρνησης στην περιοχή του Καυκάσου - ανέλαβε το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Αναλυτές στην Μόσχα επισημαίνουν ότι, παρά τις επιφανειακές αλλαγές, πρόκειται για δυναμικό σχήμα που ενδέχεται να δουλέψει και μετά τον Μάρτιο του 2008 οπότε και θα αποσυρθεί από την προεδρία ο Βλ.Πούτιν. Δεν προβλέπουν θεαματικές αλλαγές στην συνολική κυβερνητική πολιτική.

Πηγή: in.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια: