Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2007

Επεισόδια μεταξύ Αλβανών βουλευτών στη Βουλή των Σκοπίων

Επεισόδια μεταξύ Αλβανών βουλευτών στη Βουλή των Σκοπίων

ΣΕ «ΡΙΝΓΚ» μετατράπηκε σήμερα η αίθουσα της Βουλής της ΠΓΔΜ, κατά τη διάρκεια συζήτησης για το νέο εκλογικό νόμο.

«Πρωταγωνιστές» των επεισοδίων, αναδείχθηκαν βουλευτές των δύο μεγάλων αλβανικών κομμάτων, τα οποία έχουν έντονη αντιπαλότητα μεταξύ τους, καθώς και άνδρες της ασφάλειας Αλβανών βουλευτών.

Όλα άρχισαν όταν Αλβανός βουλευτής της συμπολίτευσης, εξαπέλυσε έντονες κατηγορίες κατά του αντιπολιτευόμενου αλβανικού κόμματος «DUI» του Αλί Αχμέτι, με αποτέλεσμα, δύο βουλευτές από τα αντίπαλα αλβανικά κόμματα να «έρθουν στα χέρια».

Στη συνέχεια, άνδρες της ασφάλειας του «DUI» χτύπησαν Αλβανό δημοσιογράφο από την ΠΓΔΜ, ο οποίος κάλυπτε τη συζήτηση στη Βουλή, ενώ το σοβαρότερο επεισόδιο αποτέλεσε ο ξυλοδαρμός της αντιπροέδρου του «DUI» Τεούτα Αρίφι, μετά από έντονη λογομαχία με τον πρόεδρο του συγκυβερνώντος αλβανικού κόμματος «DPA» Μέντουχ Θάτσι.

Η κ. Αρίφι κατέληξε στο ιατρείο της Βουλής για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Στη συνέχεια, εισήλθαν στη Βουλή αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες προσήγαγαν έναν άνδρα της ασφάλειας Αλβανού βουλευτή, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε όπλο.

Τα επεισόδια καταδίκασε, μεταξύ άλλων, και ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, ο οποίος επεσήμανε ότι τέτοιες ενέργειες βλάπτουν τις ευρωατλαντικές επιδιώξεις της χώρας, καθώς και τη γενικότερη εικόνα της.

Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: