Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2007

Ισπανία: Μεγάλο σφάλμα οποιαδήποτε στρατιωτική αντιπαράθεση με το Ιράν

Ισπανία: Μεγάλο σφάλμα οποιαδήποτε στρατιωτική αντιπαράθεση με το Ιράν

Ο πρόεδρος της ισπανικής κυβέρνησης Χοσέ Λουΐς Ροδρίγεθ Θαπατέρο τόνισε χθες πως μία νέα αντιπαράθεση με το Ιράν θα ήταν «ένα νέο σφάλμα» και πως οι λύσεις για την αλλαγή του κλίματος θα πρέπει να αναζητηθούν «εντός του πλαισίου του ΟΗΕ».

Ο ΟΗΕ, στη ΓΣ του οποίου θα εξετασθούν σήμερα οι κλιματικές αλλαγές, είναι «ο μόνος οργανισμός, ο οποίος συνδεκάζει το σύνολο των χωρών, κι ο οποίος διαθέτει μία χάρτα κι έναν οδικό χάρτη που εγγυώνται πως οι συμφωνίες θα τηρούνται», τόνισε ο Θαπατέρο, αναφερόμενος στον λεκτικό πόλεμο που επιδίδονται οι ΗΠΑ και το Ιράν.

«Το θέμα του Ιράν θα πρέπει επίσης να βρεί λύση εντός του ΟΗΕ, με την εφαρμογή των κανόνων του, που ενδέχεται και να οδηγούν στην επιβολή κυρώσεων» και πως θα πρέπει «να εξαντλήσουμε έως το έπακρο» τις δυνατότητες διαλόγου προτού επιβληθούν όποιες επιπλέον κυρώσεις.

«Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να αποκλείσουμε κάθε προοπτική αντιπαράθεσης, η οποία θα ήταν ένα νέο σφάλμα, του αυτού είδους μ' εκείνα που διεπράχθησαν τα τελευταία χρόνια», πρόσθεσε ο ισπανός πρωθυπουργός, αναφερόμενος στην αμερικανική εισβολή στο Ιράκ.

Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: