Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2007

Ιστορίες... γενικώς

Ιστορίες... γενικώς

Το μεσημέρι της Τρίτης θα ξέρουμε εάν το βιβλίο της ΣΤ΄ Δημοτικού μένει, φεύγει ή... αλλάζει ξανά, αλλά ξέρουμε ήδη ότι έχει γραφεί μία αμφιλεγόμενη σελίδα στην πολιτική μας Ιστορία σχετικά με αυτό.

Συγκεκριμένα ο νέος υπουργός Παιδείας κ.Ευρυπίδης Στυλιανίδης αναμένεται να γνωστοποιήσει τις αποφάσεις του σχετικά με το επίμαχο βιβλίο, το οποίο προκάλεσε πολιτική ένταση και επιχειρηματολογίες κάθε ύφους και ήθους, παρεμβάσεις πολιτικών στην επιστημονική ομάδα που το συνέγραψε, κινητοποίησε μέχρι και την Ακαδημία Αθηνών που το «διόρθωσε». Και όλα αυτά, πιθανόν, εις μάτην.

Διεργασίες σε υπουργείο και όργανα

Ο υπουργός τις προηγούμενες ημέρες ενημερώθηκε λεπτομερώς από υπηρεσιακούς παράγοντες προκειμένου να εξετάσει τις εκδοχές και τα προβλήματα που ενδεχομένως θα προκύψουν από την απόσυρση ή την επανατύπωση του σχολικού εγχειριδίου.

Για τον λόγο αυτό ζήτησε επίσημα γνωμοδότηση και από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, προφανώς για να είναι και θεσμικά «καλυμμένος» στην οποιαδήποτε απόφαση λάβει.

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, τα αρμόδια στελέχη του Παιδαγωγικού συνεδρίασαν επί του θέματος και διατυπώθηκε η άποψη ότι οι αλλαγές που έγιναν στο βιβλίο είναι περιορισμένες και σε κάθε περίπτωση οι συγγραφείς δεν έκαναν όλες τις διορθώσεις, που είχε υποδείξει η Ακαδημία Αθηνών.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: