Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2007

Διαβουλεύσεις των Ιρακινών Κούρδων για τα σχέδια της τουρκικής εισβολής

Διαβουλεύσεις των Ιρακινών Κούρδων για τα σχέδια της τουρκικής εισβολής

Το κοινοβούλιο της Κουρδικής Αυτόνομης Περιφέρειας του Ιράκ πρόκειται να συνεδριάσει σήμερα για να συζητήσει τις πιθανές διασυνοριακές επιχειρήσεις της Τουρκίας εναντίον Κούρδων ανταρτών που επιχειρούν από το βόρειο Ιράκ.

«Το κοινοβούλιο θα ανακοινώσει την επίσημη θέση της επαρχίας του Κουρδιστάν στην κρίση», δήλωσε βουλευτής του κουρδικού κοινοβουλίου.

Ο βουλευτής, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί, δήλωσε επίσης ότι το κοινοβούλιο θα αποφασίσει ακόμη αν θα στείλει στα σύνορα μαχητές πεσμεργκά των δύο κύριων κουρδικών παρατάξεων για να υπερασπιστούν την επαρχία σε περίπτωση που ο τουρκικός στρατός ξεκινήσει επιχειρήσεις πέραν των συνόρων.

Οι δύο κύριες κουρδικές παρατάξεις στο ιρακινό Κουρδιστάν είναι το Δημοκρατικό Κόμμα του Κουρδιστάν του προέδρου της επαρχίας Μασούντ Μπαρζανί και η Πατριωτική Ένωση του Κουρδιστάν του προέδρου του Ιράκ Τζαλάλ Ταλαμπανί.

Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

2 σχόλια:

greekalert είπε...

ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ...

news_agency_online είπε...

λογικά -και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου=, σε περίπτωση που η Τουρκία εισβάλει στο Ιράκ, τα μεμέτια θα βρεθούν αντιμέτωπα όχι μόνο με το ΠΚΚ αλλά και με τους Πεσμέκα...