Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2007

Στην Αγκυρα για τη Σύνοδο του ΟΣΕΠ η υπουργός Εξωτερικών

Στην Αγκυρα για τη Σύνοδο του ΟΣΕΠ η υπουργός Εξωτερικών

Στην Αγκυρα μεταβαίνει την Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου, η υπουργός των Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες της 17ης Συνόδου του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών των κρατών-μελών του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ).

Στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου, που ξεκινάει την επομένη ημέρα, η κα. Μπακογιάννη προγραμματίζεται να έχει, μεταξύ άλλων, διμερής συνάντηση με τον Τούρκο Αλί Μπαμπατζάν.

Οι δύο υπουργοί συναντήθηκαν τελευταία φορά στις 23 Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη.

Στην Αγκυρα, η κα. Μπακογιάννη αναμένεται να έχει κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τους ομολόγους της Ρουμανίας και της Σερβίας.

Η ημερήσια διάταξη της Συνόδου θα καλύψει τις σχέσεις ΕΕ-ΟΣΕΠ, τα πρακτικά μέτρα διευκόλυνσης του εμπορίου μεταξύ των κρατών-μελών του οργανισμού και την αξιολόγηση της προόδου των προγραμμάτων στο πλαίσιο του Οργανισμού.

Πριν την αναχώρησή της η κα. Μπακογιάννη θα έχει συνάντηση στην Αθήνα με τον Σουηδό υπουργό Εξωτερικών, Καρλ Μπιλντ, ο οποίος θα βρίσκεται στη χώρα μας σε επίσκεψη εργασίας.

Αντικείμενο των συνομιλιών αναμένεται να αποτελέσουν ζητήματα διμερούς και τρέχοντος διεθνούς ενδιαφέροντος, με έμφαση στην πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά την Λισσαβώνα, στις εξελίξεις στα Βαλκάνια, καθώς και στην Εγγύς και Μέση Ανατολή.

Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: