Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2007

Οι ΗΠΑ είναι πρόθυμες να παράσχουν στην Τουρκία πληροφορίες για το ΠΚΚ

Οι ΗΠΑ είναι πρόθυμες να παράσχουν στην Τουρκία πληροφορίες για το ΠΚΚ

Οι ΗΠΑ εξέφρασαν χθες την προθυμία τους να παράσχουν στην Τουρκία πληροφορίες, ώστε τα στρατεύματά της να πλήξουν τις βάσεις των Κούρδων ανταρτών.

"Μπορούμε κάλλιστα να τους μεταβιβάσουμε χρήσιμες πληροφορίες," δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Ντάνα Περίνο, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για την προσφορά.

Την Τρίτη, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σέιν ΜακΚόρμακ είπε πως οι διπλωματικές προσπάθειες για εκτόνωση της κρίσης στα τουρκο-ιρακινά σύνορα συνεχίζονται.

"Προσπαθούμε να επιλύσουμε διπλωματικά αυτό το πολύ δύσκολο πρόβλημα. Δεν πιστεύουμε πως μονομερείς ενέργειες εκ μέρους της Τουρκίας είναι ο τρόπος επίλυσης της κρίσης," είπε ο Μακκόρμακ.

Χθες είδαν το φως της δημοσιότητας πληροφορίες πως οι ΗΠΑ σκέφτονται την εκτόξευση πυραύλων Κρουζ εναντίον θέσεων του ΠΚΚ στο Βόρειο Ιράκ, παρόλο που οι αεροπορικές επιδρομές θα ήταν πιο αποτελεσματικές για την προκειμένη περίπτωση.

Η πιθανότητα ανάληψης δράσης από κοινού εναντίον των Κούρδων, δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής, εφόσον τόσο οι Τούρκοι, όσο και οι Αμερικάνοι αξιωματούχοι που ρωτήθηκαν σχετικά αρνήθηκαν να δώσουν περαιτέρω εξηγήσεις.

Πηγή: People's Daily

Δεν υπάρχουν σχόλια: