Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2007

Σκοπός μας είναι μια ολοκληρωμένη διευθέτηση σ’ αυτές τις δυσκολίες που θα κάνουν δυνατή μια καλύτερη ζωή για την Κύπρο δήλωσε ο Πρωθυπουργός της Βρετ

Σκοπός μας είναι μια ολοκληρωμένη διευθέτηση σ’ αυτές τις δυσκολίες που θα κάνουν δυνατή μια καλύτερη ζωή για την Κύπρο δήλωσε ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας

Αναφορά σε παράθυρο ευκαιρίας για συνολική λύση στο Κυπριακό έκανε σε χθεσινές του δηλώσεις ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας Γκόρντον Μπράουν, σημειώνοντας πως στόχος του Λονδίνου είναι η συνολική λύση του προβλήματος που θα προσφέρει ένα καλύτερο μέλλον στην Κύπρο και ένα καλύτερο αποτέλεσμα στην Ευρώπη.

Απαντώντας σε ερώτηση του KYΠΕ για τις βασικές αρχές που διέπουν τη βρετανική πολιτική στο Κυπριακό, όπως τις εξήγησε στον ομόλογο του κ. Ερντογάν κατά τις σημερινές συνομιλίες τους, ο κ. Μπράουν είπε ότι «υπάρχει δυνητικά ένα παράθυρο ευκαιρίας για το θέμα».

Ο κ. Μπράουν, που μιλούσε στη δημοσιογραφική διάσκεψη μαζί με τον Τούρκο Πρωθυπουργό, μετά τις συνομιλίες τους, που διάρκεσαν μια περίπου ώρα, είπε:

«Θέλουμε μια ολοκληρωμένη λύση στα προβλήματα που υπάρχουν για πάρα πολλά χρόνια και επίσης θέλουμε τις συνομιλίες υπό την αιγίδα του ΟΗΕ που έχουν διακοπεί να κινηθούν προς τα εμπρός . Πιστεύω ότι υπάρχει δυνητικά ένα παράθυρο ευκαιρίας και αυτό συζητούσα με τον Τούρκο Πρωθυπουργό.

Σκοπός μας είναι μια ολοκληρωμένη διευθέτηση σ’ αυτές τις δυσκολίες που θα κάνουν δυνατή μια καλύτερη ζωή για την Κύπρο και θα είναι ένα καλύτερο αποτέλεσμα για την Ευρώπη».

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός, απαντώντας σε ερώτηση του ΚΥΠΕ για το αν μπορεί να αναλάβει ο ίδιος πρωτοβουλία για διευθέτηση του Κυπριακού ή αν είναι πρόθυμος να ανταποκριθεί θετικά σε πρωτοβουλία άλλων, επανέλαβε τα γνωστά ότι «οι Τουρκοκύπριοι που είπαν ναι στο δημοψήφισμα τιμωρήθηκαν και οι Ελληνοκύπριοι που είπαν όχι επιβραβεύθηκαν με την εισδοχή της Κύπρου στην Ε.Ε.» και κατέληξε με το ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας είναι ο αρμόδιος οργανισμός για ανάληψη πρωτοβουλίας.

Πηγή: typos.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια: