Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2007

Γ.Παπανδρέου: Κυυβέρνηση με 16 υπουργεία

Γ.Παπανδρέου: Κυυβέρνηση με 16 υπουργεία


Τέσσερις ενότητες του κυβερνητικού έργου και 16 υπουργεία θα περιλαμβάνει το κυβερνητικό σχήμα το οποίο θα διαμορφώσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ως πρωθυπουργός, εφόσον κερδίσει τις εκλογές.

Οπως ανακοίνωσε σήμερα ο ίδιος ο κ.Παπανδρέου, εκτός των ανωτέρω θα υπάρχουν και δύο υπουργοί παρά τω πρωθυπουργώ οι οποίοι θα συντονίζουν συγκεκριμένα ζητήματα τα οποία θα θέτει ως απόλυτες προτεραιότητες ο πρωθυπουργός, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν θα είναι υπουργός.

Επίσης ο κ.Παπανδρέου ανέφερε ότι μια από τις πρώτες του προτεραιότητες θα είναι η αναβάθμιση των ελεγκτικών και διαβουλευτικών αρμοδιοτήτων της Βουλής καθώς και η ενίσχυση του ρόλου των ανεξάρτητων αρχών.

Επίσης θα ιδρυθεί Συμβούλιο Εθνικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης, το οποίο θα έχει υπερκομματική σύνθεση και δεν θα μετάσχουν σε αυτό υπουργοί, ενώ δεν θα διαθέτει εκτελεστικές αρμοδιότητες. Σ΄αυτό θα μετέχουν όλοι όσοι έχουν χρηματίσει επίτροποι στην ΕΕ, όσοι έχουν χρηματίσει σε υψηλές θέσεις διεθνών οργανισμών καθώς και προσωπικότητες του ελληνισμού της διασποράς.

Το Συμβούλιο Εθνικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης θα υπάγεται απευθείας στον πρωθυπουργό.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: