Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2007

Ακύρωση της απόφασης για αξιοποίηση των καμένων στη Ζαχάρω προανήγγειλε ο Γ.Παπανδρέου

Ακύρωση της απόφασης για αξιοποίηση των καμένων στη Ζαχάρω προανήγγειλε ο Γ.Παπανδρέου

Ασύμμετρη απειλή χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ την απόφαση του υπουργείου Οικονομίας να παραχωρήσει στην Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου 2.500 στρέμματα της παραλίας στη Ζαχάρω.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Flash, ο κ. Παπανδρέου ξεκαθάρισε ότι δεν θα αναγνωρίσει ως κυβέρνηση την απόφαση, όπως επίσης δεν θα αναγνωρίσει ως πρωθυπουργός καμία απόφαση της κυβέρνησης της ΝΔ μετά την προκήρυξη των εκλογών.

Για το ίδιο θέμα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δημήτρης Παπαδημούλης κατέθεσε επείγουσα ερώτηση στην Κομισιόν.

Ο Έλληνας ευρωβουλευτής αναφέρεται στην πρόσφατη συμφωνία μεταξύ ΚΕΔ και Δήμου Ζαχάρως, με σκοπό την ταχεία ανάπτυξη τουριστικών δραστηριοτήτων σε μια έκταση δύο χιλιάδων εξακοσίων στρεμμάτων στην παραλία της Ζαχάρως, μέρος της οποία ανήκει στο δίκτυο προστατευμένων περιοχών Natura, η οποία θέτει σε κίνδυνο την βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής.

Ο κ. Παπαδημούλης ρωτά την Επιτροπή ποια άμεσα μέτρα προτίθεται να λάβει για την προστασία των περιοχών Natura και αν αυτές οι σκανδαλώδεις ενέργειες μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τη συγχρηματοδότηση με κοινοτικά κονδύλια, από το Ταμείο αλληλεγγύης, το Γ' ΚΠΣ και το ΕΣΠΑ, της στήριξης των πληγέντων και της αναπτυξιακής ανασυγκρότησης της περιοχής.

Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: