Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2007

Προσκλητήριο νίκης

Προσκλητήριο νίκης

«Δημοψήφισμα για να φύγει η Δεξιά» χαρακτήρισε τις μεθαυριανές εκλογές ο Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας σε μια πραγματικά μεγάλη συγκέντρωση στην Αθήνα, ενώ κατηγόρησε ευθέως την κυβέρνηση και τα «έμμισθα παπαγαλάκια» της, όπως χαρακτηριστικά είπε, για παιχνίδι με τις δημοσκοπήσεις. Παράλληλα, έθεσε με ένταση όλα τα διλήμματα των εκλογών, με στόχο την ανώτατη δυνατή συσπείρωση των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ και τους ψηφοφόρους της Αριστεράς.

«Οι εκλογές της Κυριακής είναι ένα δημοψήφισμα με όλη τη σημασία της λέξης, για να φύγει η Δεξιά», τόνισε μιλώντας στους χιλιάδες συγκεντρωμένους ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και απάντησε στην προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας να δημιουργήσει κλίμα νίκης χρησιμοποιώντας τις κρυφές δημοσκοπήσεις συνήθως κατά το δοκούν. «Τώρα, όλοι μαζί με το ηθικό ψηλά απέναντι σε όλους όσοι νομίζουν ότι με εκφοβισμούς ή φημολογίες μπορούν να μας κάμψουν», υπογράμμισε. «Η ΝΔ φοβάται την ήττα της και κινδυνολογεί. Θέλει να αποπροσανατολίσει τους πολίτες. Αυτός ο μηχανισμός που διαχέει φήμες, έχει συγκεκριμένη διεύθυνση και ονοματεπώνυμο. Είναι το Μαξίμου, είναι οι υπουργοί. Είναι τα υπόγεια της Ρηγίλλης και τα έμμισθα παπαγαλάκια της».

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε πως «η χώρα χρειάζεται μια ισχυρή, προοδευτική κυβέρνηση», υπογραμμίζοντας πως την Κυριακή αποφασίζουμε και ψηφίζουμε Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη ή συντηρητική Δεξιά; ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ στην κυβέρνηση;

Εξαρχής μάλιστα απευθύνθηκε προς τους ψηφοφόρους της Αριστεράς: «Είναι η ώρα της μεγάλης συστράτευσης. Απευθύνομαι σε όσους πολίτες ταλαντεύονται ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και σε κόμματα της Αριστεράς. Τους λέω ξεκάθαρα με το χέρι στην καρδιά: Τώρα είναι ώρα ευθύνης. Τώρα είναι η ώρα της Νέας Αλλαγής», είπε χαρακτηριστικά τονίζοντας: «Κανένας δημοκράτης, κανένας προοδευτικός, κανένας σοσιαλιστής, αριστερός δεν εκχωρεί στη Δεξιά την τύχη της χώρας του. Δεν εκχωρεί στη ΝΔ τη δυνατότητα να κυβερνά με την ανοχή του ενάντια στις ιδέες και τις αξίες του. Δεν εμπιστεύεται τη Δεξιά, γιατί μπορεί να διολισθήσει ακόμη πιο δεξιά και να γίνει όμηρος της Ακροδεξιάς. Μαζί, όλοι μαζί μπορούμε να δώσουμε τώρα τέλος στη δεξιά πολιτική».

Μονόδρομος
Για να φύγει η Δεξιά από την κυβέρνηση, ένας δρόμος υπάρχει: την Κυριακή ψηφίζουμε ΠΑΣΟΚ, είπε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος τόσο στους αναποφάσιστους («πάμε μαζί, οι αξίες και οι αρχές δεν χάθηκαν σ' αυτόν τον τόπο», είπε) όσο και σε εκείνους που θέλησαν το 2004 να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό, δίνοντας μια ευκαιρία στον κ. Καραμανλή. «Σε όσους», όπως είπε, «ζήτησαν περισσότερη διαφάνεια και είδαν τη διαφθορά να μεγαλώνει. Σε όσους πίστεψαν τις υποσχέσεις και εξαπατήθηκαν».

Ο κ. Παπανδρέου επιτέθηκε με σφοδρότητα κατά του κ. Καραμανλή, υπογραμμίζοντας πως η απάντηση στο πλαστό δίλημμα «Καραμανλής ή χάος» είναι ότι ο Καραμανλής έφερε τα αδιέξοδα, την κρίση, το χάος. «Εγινε ο πρωθυπουργός των συμφερόντων, των σκανδάλων και των συγκαλύψεων», είπε

«Είναι άφαντος πρωθυπουργός, δέσμιος και όμηρος εκείνων που προστατεύει. Δέσμιος και όμηρος των ημετέρων. Αυτός που κρύβεται στα δύσκολα, που ούτε τις ζωές να προστατέψει μπόρεσε, που όμως εύκολα δημαγωγεί και ελαφρά τη συνειδήσει προσπαθεί να διχάζει τους Ελληνες. Αυτός που κατέφυγε σε εκλογές, για να αποφύγει τις αποκαλύψεις για το μεγάλο σκάνδαλο των ομολόγων επιζητώντας λευκή επιταγή. Λευκή επιταγή για ανύπαρκτο προϋπολογισμό με κρυφή ατζέντα».

Αναφέρθηκε μάλιστα λεπτομερώς και στην κρυφή ατζέντα του κ. Καραμανλή:

  • Αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και μείωση των συντάξεων.
  • Αρση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.
  • Αρση του ποσοστού των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα.
  • Αύξηση του ΦΠΑ στο 21% - 22%, έξαρση της ακρίβειας και αφαίμαξη του ατομικού και οικογενειακού προϋπολογισμού.
  • Αύξηση των έμμεσων φόρων και των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων.
  • Κεφαλικό φόρο για τη μικρή και μεσαία ιδιοκτησία. Φόρο που θα πληρώνουν οι Ελληνες πολίτες κάθε χρόνο και εφ όρου ζωής.
  • Διάλυση του ΕΣΥ και παράδοσή του σε μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες.
  • Διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης και εκχώρηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα.
  • Εκποίηση της περιουσίας του ελληνικού λαού.
  • Παράδοση των δασών μας στους πάσης φύσεως καταπατητές με την προσπάθεια αναθεώρησης του Αρθρου 24.
«Ηρθε η ώρα που ο ελληνικός λαός θα πει "φτάνει πια". Την Κυριακή ψηφίζουμε ΠΑΣΟΚ», τόνισε ο Γ. Παπανδρέου.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: