Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2007

Το σχέδιο τουΤζ.Μπους για το Ιράκ απορρίπτεται από τους Δημοκρατικούς

Το σχέδιο τουΤζ.Μπους για το Ιράκ απορρίπτεται από τους Δημοκρατικούς

ΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ απέρριψαν το σχέδιο που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους, για τον περιορισμό των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ από τις 20 στις 15 ταξιαρχίες μέχρι τον Ιούλιο του 2008, εκτιμώντας ότι με τον τρόπο αυτό καθιερώνεται «η επ' αόριστον στρατιωτική παρουσία στο Ιράκ».

στο κείμενο της επίσημης απάντησης των Δημοκρατικών στο τηλεοπτικό διάγγελμα του προέδρου Μπους ο γερουσιαστής Τζακ Ριντ διαβεβαιώνει ότι το κόμμα του θα επαναπροσδιορίσει την εντολή της αμερικανικής αποστολής στο Ιράκ.

«Απόψε, ένα έθνος που λαχταρούσε να αλλάξει πορεία στο Ιράκ άκουσε τον πρόεδρο να αναφέρεται στα σχέδιά του για το μέλλον. Για άλλη μία φορά ο πρόεδρος δεν κατάφερε να παρουσιάσει ένα σχέδιο για τον τερματισμό του πολέμου, ούτε έδωσε ένα πειστικό λόγο για τη συνέχισή του», σημειώνει ο Ριντ.

Στο διάγγελμα που πρόκειται να μεταδοθεί σήμερα τα ξημερώματα ο Μπους αναμένεται να ανακοινώσει ότι αποδέχεται τις προτάσεις του στρατηγού Ντέιβιντ Πετρέους για την απόσυρση 2.200 πεζοναυτών εντός του μηνός και μιας ταξιαρχίας μέχρι τα Χριστούγεννα, καθώς και για τη μείωση των ταξιαρχιών από τις 20 στις 15 μέχρι το καλοκαίρι του 2008.

«Συνεχίζουμε να λαμβάνουμε υπόψη τη θέση του προέδρου, σύμφωνα με την οποία αυτά που χρειάζεται το Ιράκ είναι περισσότερος από το χρόνο μας, περισσότερα από τα χρήματά μας και την επ' αόριστον παρουσία 130.000 Αμερικανών στρατιωτών, ακριβώς τον ίδιο αριθμό που ήταν και πριν από 9 μήνες. Οι στρατιώτες μας δίνουν όρκο να προστατεύουν τη χώρα μας και έχουμε ευθύνη να τους στέλνουμε στη μάχη μόνο εάν τους δίνουμε μια σαφή και πραγματοποιήσιμη αποστολή» τόνισε ο γερουσιαστής.

Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: