Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2007

Ομιλία Γ.Παπανδρέου στην Πάτρα

Ομιλία Γ.Παπανδρέου στην Πάτρα

«Στις 16 του Σεπτέμβρη έχουμε το μεγάλο ραντεβού με την ιστορία. Ψηφίζουμε τη σιγουριά για κάθε σπιτικό και κάθε οικογένεια, την ελπίδα για τα παιδιά μας, για τα νιάτα της πατρίδας μας και την προοπτική για την Ελλάδα» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στην τελευταία προεκλογική συγκέντρωση του Κινήματος στην Πάτρα, τόπο καταγωγής της οικογένειας Παπανδρέου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκε βέβαιος ότι το ΠΑΣΟΚ θα κερδίσει τις εκλογές, το οποίο, όπως υπογράμμισε, σημαίνει ότι «μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα κράτος για τους πολίτες, μια οικονομία για όλους και μια δίκαιη κοινωνία με ισότητα και ευημερία για κάθε πολίτη». Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στο ζήτημα των πυρόπληκτων περιοχών τονίζοντας ότι θα ακυρώσει οποιαδήποτε πράξη εκχώρησης, από την σημερινή κυβέρνηση, δημόσιας γης σε ιδιώτες.

Ο κ. Παπανδρέου επανέφερε τα κρίσιμα διλήμματα της μεθαυριανής εκλογικής αναμέτρησης, την οποία χαρακτήρισε «δημοψήφισμα με όλη την σημασία της λέξης», αναφέρθηκε στην κρισιμότητα της ψήφου των πολιτών διότι, όπως τόνισε, «κρίνεται το παρόν και το μέλλον της χώρας» και ζήτησε ψήφο στο ΠΑΣΟΚ «για να φύγει αυτή η καταστροφική κυβέρνηση και να ανοίξει ο δρόμος για την εθνική αναγέννηση».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απευθύνθηκε πάλι σε «όσους ταλαντεύονται ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τα κόμματα της Αριστεράς» λέγοντας τους «ξεκάθαρα και με το χέρι στην καρδιά» ότι «κανένας δημοκράτης, κανένας προοδευτικός, κανένας σοσιαλιστής, κανένας αριστερός δεν εκχωρεί στη Δεξιά την τύχη της χώρας του».

Ο κ. Παπανδρέου κατηγόρησε την ΝΔ για τα μέχρι τώρα πεπραγμένα της, αλλά και για την «κρυφή ατζέντα» που επιφυλάσσει για μετά τις εκλογές και τόνισε ότι ο ελληνικός λαός «δεν θα δώσει την ανοχή του στον πρωθυπουργό που κινδυνολογεί με πλαστά διλήμματα, δημαγωγεί και διχάζει τους Έλληνες για να κρύψει τις δικές του ευθύνες».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι η απάντηση στα προηγούμενα είναι η «κυβέρνηση της Νέας Αλλαγής» η οποία θα είναι «κυβέρνηση της σιγουριάς, της ελπίδας, της προοπτικής, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της αναδιανομής του πλούτου». Ο κ.

Παπανδρέου είπε ότι αυτή η κυβέρνηση θα είναι κυβέρνηση της «πράσινης ανάπτυξης και της προστασίας του περιβάλλοντος, κυβέρνηση της δημοκρατίας, της συμμετοχής και της αποκέντρωσης».

«Για να φύγει η δεξιά από την κυβέρνηση ένας δρόμος υπάρχει: Την Κυριακή ψηφίζουμε ΠΑΣΟΚ» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, καλώντας σε συστράτευση «όλους όσοι συναντηθήκαμε μαζί τους στους δρόμους του αγώνα, στα συνδικάτα, στα πανεπιστήμια, στην Αυτοδιοίκηση, όσους βλέπουν ότι δεν πάει άλλο με τη δεξιά, και με όσους θέλουν, όπως κι εμείς, μια άλλη κοινωνία, μια κοινωνία ισότητας, ελευθερίας και αλληλεγγύης, μια κοινωνία σοσιαλιστικής προοπτικής».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απευθύνθηκε, μεταξύ άλλων, και στον καλλιτεχνικό και πνευματικό κόσμο καλώντας τον σε συστράτευση για την ανάδειξη του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού και την αλλαγή του πολιτικού πολιτισμού.

Ο κ. Παπανδρέου αναφερόμενος ειδικά στην σκληρά δοκιμασθείσα από τις πυρκαγιές Πελοπόννησο, είπε ότι «μέσα από τις στάχτες, μπορεί και πρέπει να ξεπηδήσει η ελπίδα, η προοπτική, η σιγουριά. Στην Πελοπόννησο, παίρνει σάρκα και οστά το σχέδιο ανασυγκρότησης, που θα γίνει πυξίδα για την εθνική αναγέννηση σε όλη τη χώρα».

«Ειδικά εδώ, στην Αχαΐα, όπου η πυρκαγιά στην Αιγιάλεια, άφησε οδυνηρά τα σημάδια της στις ζωές των ανθρώπων και το περιβάλλον, θα κάνουμε μαζί μια καινούργια αρχή. Θα σταθούμε κοντά στους πυρόπληκτους και στις καθημερινές τους ανάγκες. Θα διασφαλίσουμε γι’ αυτούς «το κεκτημένο ζωής». Θα δώσουμε στην περιοχή μια νέα δημιουργική πνοή με πολιτικές που φέρνουν ανάπτυξη στηριγμένη στο περιβάλλον», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο οποίος υπογράμμισε ότι «θέλω, σήμερα, από την Πάτρα, να προειδοποιήσω: Κάθε πράξη της κυβέρνησης που φεύγει, που αφορά στα καμένα και εκχωρεί δημόσια έκταση, δημόσιο πλούτο σε ιδιωτικά συμφέροντα, θα ακυρωθεί. Δεν παραχωρούμε τα δάση μας, τη φύση μας, την ιστορία μας στα αρπακτικά της κερδοσκοπίας».

«Η κυβέρνηση Καραμανλή είναι ήδη παρελθόν» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος ολοκλήρωσε την ομιλία του καλώντας τους οπαδούς και τα μέλη του Κινήματος να δώσουν «το αγωνιστικό τους παρόν, κάθε ώρα και κάθε λεπτό σε κάθε γωνιά της Ελλάδας» και εκφράζοντας την βεβαιότητά του ότι « η δεξιά θα ηττηθεί, η δημοκρατική και προοδευτική παράταξη θα νικήσει».

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: