Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2007

Ρωσία: Στήριξη της Δούμα στην πρόταση Πούτιν για τον Ζουμπκόφ

Ρωσία: Στήριξη της Δούμα στην πρόταση Πούτιν για τον Ζουμπκόφ

Το ρωσικό κοινοβούλιο αναμένεται να εγκρίνει σήμερα με άνετη πλειοψηφία την πρόταση του προέδρου Βλάντιμιρ Πούτιν για την τοποθέτηση του Βίκτορ Ζουμπκόφ στο αξίωμα του πρωθυπουργού.

Εκτιμάται ότι η υποψηφιότητα Ζουμπκόφ θα εγκριθεί από 360 έως 400 βουλευτές της Δούμα, που έχει 450 μέλη. Για να εγκριθεί η πρόταση του Ρώσου προέδρου χρειάζονται 226 ψήφοι.

Όλες οι πολιτικές παρατάξεις της Δούμα, εκτός από το Κομμουνιστικό Κόμμα, έχουν προαναγγείλει ότι υποστηρίζουν την πρόταση του ηγέτη του Κρεμλίνου.

Υποστηρίζουμε ομόφωνα την υποψηφιότητα του Βίκτορ Αλεξέγιεβιτς Ζουμπκόφ για το αξίωμα του προέδρου της ρωσικής κυβέρνησης", δήλωσε ο πρόεδρος της Δούμα, Μπόρις Γκριζλόφ, που είναι επικεφαλής του κόμματος Ενωμένη Ρωσία, που ελέγχει περισσότερες από 300 έδρες.

"Πιστεύω ότι αυτή θα είναι η καλύτερη κυβέρνηση της Ρωσία τα τελευταία 30 χρόνια", δήλωσε ο Βλαντιμιρ Ζιρινόφσκι, ηγέτης του υπερεθνικιστικού Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος.

Ο Πούτιν πρότεινε τον Ζουμπκόφ για την πρωθυπουργία εκπλήσσοντας τους αναλυτές, αφού ο συγκεκριμένος πολιτικός είναι ελάχιστα γνωστός και περίμεναν πως ο Ρώσος πρόεδρος θα επέλεγε ένα από τα γνωστά ονόματα της πολιτικής σκηνής.

Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: