Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2007

Αρνήθηκε συμμετοχή σε κυβέρνηση ή θεσμικό ρόλο ο Κώστας Σημίτης

Αρνήθηκε συμμετοχή σε κυβέρνηση ή θεσμικό ρόλο ο Κώστας Σημίτης

Την επιθυμία του να μην μετέχει σε κανένα κυβερνητικό σχήμα ή άλλο θεσμικό όργανο, αν το ΠΑΣΟΚ νικήσει στις εκλογές της Κυριακής, γνωστοποίησε ο τέως πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου την Πέμπτη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Τα Νέα, η τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ανδρών έγινε σε καλό κλίμα, κάτι που φάνηκε και από τη θερμή στάση του Κ.Σημίτη λίγες ώρες αργότερα στο Πεδίον του Άρεως, ενώ η συζήτηση επεκτάθηκε και σε άλλα θέματα που αφορούν την προεκλογική καμπάνια του κόμματος.

Ο πρώην πρωθυπουργός φέρεται να έχει ενοχληθεί από τη συζήτηση, που είχε αναπτυχθεί κυρίως την τελευταία εβδομάδα στα μέσα ενημέρωσης, ότι θα χρησιμοποιηθεί από τον Γ.Παπανδρέου. Και τούτο γιατί -όπως ανέφεραν έγκυρες πηγές- ουδέποτε ζήτησε κάτι σχετικό. Άλλωστε, όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, ένας πρώην πρωθυπουργός με οκταετή θητεία δεν είναι δυνατόν να μετέχει σε κυβερνητικό σχήμα ούτε να αναλαμβάνει θεσμικό ρόλο.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε δηλώσεις του είχε αφήσει να εννοηθεί ότι θα χρησιμοποιούσε τον κ. Σημίτη μετά τη νίκη του στις εκλογές. Μάλιστα, ο Γ.Παπανδρέου είχε δηλώσει ότι ο Κ. Σημίτης «είναι πολύ λογικό να είναι δίπλα μου και να έχει θεσμικό ρόλο».

Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: