Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2007

Απάντηση του καθηγητή Ιωάννη Κολιόπουλου για το βιβλίο Ιστορίας της Γ' Λυκείου

Απάντηση του καθηγητή Ιωάννη Κολιόπουλου για το βιβλίο Ιστορίας της Γ' Λυκείου

Eθνικά επικίνδυνη χαρακτηρίζει την προβολή της άποψης ότι ο όρος "γηγενείς" στη Μακεδονία αναφέρεται σε μη Έλληνες, ο καθηγητής της Νεώτερης Ιστορίας του τμήματος Ιστορίας- Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και εκ των συγγραφέων του βιβλίου Ιστορίας της Γ΄Λυκείου, Ιωάννης Κολιόπουλος. Όπως σημειώνει ο καθηγητής, η αποσπασματική χρήση λέξεων ή φράσεων είναι δυνατόν να αποδειχθεί παραπλανητική.

Απαντώντας στα σχόλια σχετικά με το περιεχόμενο του βιβλίου Ιστορίας της Γ' Λυκείου ο κ. Κολιόπουλος αναφέρει τα εξής:

«Σε απάντηση κάθε διαστρεβλωτικού ισχυρισμού, ως γηγενής Έλληνας της Μακεδονίας και ισότιμος συγγραφέας του βιβλίου Ιστορίας της Γ΄Λυκείου, υπεύθυνος της σύνταξης του κεφαλαίου για τον Μακεδονικό Αγώνα, τον οποίο χαρακτηρίζω στο κείμενό μου ως "τη μεγάλη υπόθεση του έθνους", βρίσκομαι στη δυσάρεστη ανάγκη να επισημάνω τα ακόλουθα:

Είναι εθνικά επικίνδυνη η προβολή της άποψης ότι ο όρος "γηγενείς" στη Μακεδονία αναφέρεται σε μη Έλληνες. Η άποψη αυτή προβλήθηκε από την παλαιότερη και τη σύγχρονη ανθελληνική προπαγάνδα. Η αποσπασματική χρήση λέξεων ή φράσεων είναι δυνατόν να αποδειχθεί παραπλανητική».

Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: