Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2007

Για προσβολή εθνικού συμβόλου κατηγόρησε τον Κ.Καραμανλή ο Αλ.Αλαβάνος

Για προσβολή εθνικού συμβόλου κατηγόρησε τον Κ.Καραμανλή ο Αλ.Αλαβάνος

Εάν ο πρωθυπουργός δεν είχε βουλευτική ασυλία θα έπρεπε να κινηθεί ο εισαγγελέας με βάση το άρθρο 181 του ποινικού κώδικα για προσβολή εθνικού συμβόλου, τόνισε σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος, σχολιάζοντας τις προεκλογικές συγκεντρώσεις της Νέας Δημοκρατίας.

Όπως υπογράμμισε, η σημαία υποβαθμίζεται όταν έρχεται να την αντικαταστήσει η πλαστική γαλάζια σημαία, όταν χρησιμοποιείται η σημαία σαν κομματικό σύμβολο.

Ο κ. Αλαβάνος σημείωσε επίσης, πως στο κόμμα του έχουν διαφορετική αντίληψη από τον κ. Καραμανλή για τον πατριωτισμό, επισημαίνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στον πατριωτισμό του κ. Καραμανλή αντιπαραθέτει τον πατριωτισμό του Μανώλη Γλέζου, που κατέβασε τη ναζιστική σημαία από την Ακρόπολη.

Στη συνέχεια ο Αλέκος Αλαβάνος έστρεψε τα πυρά του στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ με αφορμή τη δήλωσή του ότι οι εκλογές είναι δημοψήφισμα για να φύγει η ΝΔ. Ουσιαστικά, τόνισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Παπανδρέου θέλει να φύγει η Αριστερά.

Ο κ. Αλαβάνος υποστήριξε ότι στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ επικρατεί νευρικότητα, επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ ενισχύεται από πολίτες που προέρχονται από το σοσιαλιστικό χώρο.

Σχολιάζοντας δε το δίλημμα «τι Πλαστήρας τι Παπάγος», ο Αλέκος Αλαβάνος είπε ότι «το ΠΑΣΟΚ εκλέγεται ως Πλαστήρας και πολιτεύεται ως Παπάγος».

Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: