Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2007

Δημοκρατία = Δυναστεία

Δημοκρατία = Δυναστεία

«Η Ελλάδα κάνει ομοιοκαταληξία τη δημοκρατία με τη δυναστεία» γράφει στο σημερινό της φύλλο η Liberation για τις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου στη χώρα μας. «Τα πρόσωπα των κομμάτων αλλάζουν, αλλά όχι τα ονόματα - Οι εκλογείς θα επιλέξουν έναν Καραμανλή ή έναν Παπανδρέου», συμπληρώνει η γαλλική εφημερίδα στον υπέρτιτλο του άρθρου της για τις ελληνικές εκλογές.

«Ειρωνεία της Ιστορίας, είναι οι δύο κληρονόμοι των ιδρυτών των κομμάτων (που μοιράζονται την εξουσία από το 1974 όταν επανήλθε η δημοκρατία) που πρέπει να πείσουν τους εκλογείς να μην απορρίψουν το δικομματισμό», σημειώνει η γαλλική εφημερίδα και προσθέτει:

«Στα δεξιά η Νέα Δημοκρατία στην εξουσία από το 2004, με επικεφαλής τον Κώστα Καραμανλή. Στα 51 του χρόνια, ο νεότερος πρωθυπουργός της Ελλάδας, είναι επίσης ο ανηψιός ενός άλλου Κώστα Καραμανλή: του περίφημου πολιτικού "που επέστρεψε στην Αθήνα με το αεροπλάνο του Ζισκάρ (Ντ' Εστένγκ) το 1974", για να ιδρύσει τη μεγάλη συντηρητική παράταξη στην Ελλάδα.

Απέναντί του ένας άλλος κληρονόμος: Ο Γιώργος Παπανδρέου, 55 ετών, γιος του Ανδρέα Παπανδρέου, ιδρυτής και αδιαμφισβήτητος αρχηγός του σοσιαλιστικού ΠΑΣΟΚ μέχρι το θάνατό του το 1996.

Ήδη το 1963 ένας Γεώργιος Παπανδρέου, παππούς του σημερινού αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, αντιπετώπιζε τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, θείο του έλληνα πρωθυπουργού...»

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: