Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2007

Νεκρός σε αεροπορική επίδρομή ο υπεύθυνος για την πιο αιματηρή επίθεση στο Ιράκ

Νεκρός σε αεροπορική επίδρομή ο υπεύθυνος για την πιο αιματηρή επίθεση στο Ιράκ

ΕΝΑ ΜΕΛΟΣ της Αλ Κάιντα, υπεύθυνο για την πιο αιματηρή επίθεση στο Ιράκ με 400 νεκρούς στις 14 Αυγούστου στο βόρειο μέρος της χώρας, σκοτώθηκε σε αμερικανική αεροπορική επιδρομή, δήλωσε σήμερα στη Βαγδάτη ο αντιναύαρχος Μαρκ Φοξ, εκπρόσωπος του στρατού.

"Στις 3 Σεπτεμβρίου ένα αεροσκάφος του συνασπισμού σκότωσε έναν τρομοκράτη υπεύθυνο για την προετοιμασία και την εκτέλεση της φρικτής επίθεσης εναντίον των Γιαζίντι στο βόρειο Ιράκ στις 14 Αυγούστου", δήλωσε ο αντιναύαρχος Φοξ.

Ο Αμπού Μοχάμεντ αλ 'Αφρι ή Αμπού Τζάσεμ σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή 110 χλμ. νοτιοδυτικά της Μοσούλης, είπε ο εκπρόσωπος διευκρινίζοντας ότι ο Τζάσεμ είχε συνεργαστεί με τον Αιγύπτιο Αμπού Αγιούμπ αλ Μάσρι, ηγέτη της Αλ Κάιντα στο Ιράκ. "Ο Αμπού Τζάσεμ δεν είναι πλέον απειλή για τον ιρακινό λαό", πρόσθεσε.

Περισσότεροι από 400 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις σχεδόν ταυτόχρονες επιθέσεις κατά της κουρδικής θρησκευτικής μειονότητας των Γιαζίντι που ζουν στο βόρειο Ιράκ. Τέσσερα παγιδευμένα φορτηγά εξερράγησαν στα χωριά Αλ Χατανίγια και Αλ Αντανίγια της επαρχίας Νινίβ. Ήταν η πιο αιματηρή επίθεση που γνώρισε η χώρα μετά την έναρξη του πολέμου τον Μάρτιο του 2003. Ήταν επίσης μια από τις χειρότερες επιθέσεις στον κόσμο μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ με 2.973 νεκρούς.

Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: