Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2007

Υπέρ της πολιτικής και κοινωνικής ένταξης των μεταναστών τάσσεται ο Αλ.Αλαβάνος

Υπέρ της πολιτικής και κοινωνικής ένταξης των μεταναστών τάσσεται ο Αλ.Αλαβάνος

Κομμάτι της πολιτικής και κοινωνικής πραγματικότητας της χώρας είναι οι μετανάστες σύμφωνα με τον Αλέκο Αλαβάνο ο οποίος κατά τη συνάντησή του με μετανάστες του Φόρουμ μεταναστών την Κυριακή, τόνισε ότι θα συνεχιστούν οι προσπάθειες για «απλοποιημένους νόμους», για απόκτηση της ελληνικής υπηκοότητας μετά από πενταετία και δίχως γραφειοκρατία και για απόκτησή της άμα τη γενέσει τους στην Ελλάδα.

Ο κ. Αλαβάνος, χαρακτήρισε τους μετανάστες «ανθρώπους χωρίς ψήφο και χωρίς χαρτιά», για τους οποίους όμως εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη διάθεσή τους να προσφέρουν εθελοντική εργασία για την αντιμετώπιση των προβλημάτων από τις πρόσφατες πυρκαγιές.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ διαβεβαίωσε ότι «θα δώσουμε τη μάχη για πολιτικές και δομές κοινωνικής ένταξης στην υγεία, στην παιδεία, στον έλεγχο των εργασιακών σχέσεων και των αμοιβών, θα δώσουμε τη μάχη ενάντια στην ξενοφοβία, ενάντια στο ρατσισμό, ενάντια στη βία και την καταπάτηση στοιχειωδών δικαιωμάτων, όπως το να κλείνονται οι μετανάστες επί μήνες στις φυλακές μόνο και μόνο επειδή δεν έχουν χαρτιά.

Τέλος, ο Αλ.Αλαβάνος, πρόσθεσε ότι «θα μείνουμε σταθερά στο χώρο των αξιών της ισότητας όλων των πολιτών του κόσμου, από όπου και αν προέρχονται, ό,τι χρώμα και αν έχουν, σε όποιο θεό και αν πιστεύουν».

Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: