Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2007

Με την καρδιά της πρωταθλήτριας!

Με την καρδιά της πρωταθλήτριας!

Η «καρδιά» της πρωταθλήτριας «μίλησε» στα δύσκολα! Στον κρισιμότερο μέχρι τώρα αγώνα του Ευρωμπάσκετ η Εθνική ομάδα... θύμισε το φόβητρο των τελευταίων δύο ετών, νίκησε την Κροατία με 81-78 και «αγκάλιασε» την πρόκριση στην 8άδα.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα χρειάζεται πλέον μόνο τη νίκη απέναντι στην αδύναμη Πορτογαλία που έκανε την έκπληξη απέναντι στο Ισραήλ (94-85) για να «σφραγίσει» την πρόκριση.
Σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύει μόνο αν η Κροατία νικήσει τη Ρωσία ή αν οι Κροάτες χάσουν από τους Ρώσους κι εμείς διασυρθούμε από τους Πορτογάλους!

Η Εθνική λοιπόν πήρε μια νίκη - διαμάντι χάρις στο παιδί - διαμάντι του ελληνικού μπάσκετ! Ο «Μήτσος» έκανε την καλύτερή του εμφάνιση με τα χρώματα της Εθνικής, μας κράτησε όρθιους (12π. στη γ' περίοδο) όταν οι Κροάτες προηγήθηκαν με 70-57, ενώ ήταν παρών σ' όλες τις φάσεις σε άμυνα και επίθεση! Τι να πει κανείς γι αυτό το παιδί; Οι 23 πόντοι αποτελούν ατομικό ρεκόρ πόντων στην Εθνική ομάδα και σ' αυτούς προσθέστε τα 6 ριμπάουντ και τις 3 ασίστ.

Δίπλα του ο Λάζαρος Παπαδόπουλός που έμοιαζε να... αναστήθηκε και με καταπληκτική εμφάνιση στο α' 20λεπτο έδωσε λύσεις, ενώ το βραβείο του MVP πήγε να... κλέψει από τα χέρια του Διαμαντίδη ο Βασίλης Σπανούλης με το εκπληκτικό τρίποντο στη λήξη του αγώνα κι ενώ το σκορ ήταν 78-78! Ο V-Span πήρε την μπάλα από την επαναφορά στα 7'', πέρασε το κέντρο κι αφού... ξεφορτώθηκε τον αντίπαλό του εκτέλεσε από τα 8,5 μέτρα, θυμίζοντας στους Κροάτες το νικηφόρο καλάθι του Χαρίση στο αντίστοιχο Ευρωμπάσκετ του 2003!

Οσο για τον «Λάζο»; Εχει ακούσει πολλά το τελευταίο διάστημα και η εμφάνισή του ήταν ό,τι καλύτερο. Πέτυχε συνολικά 22 πόντους, 15 εκ των οποίων στο πρώτο ημίχρονο, όταν η Εθνική είχε «σπάσει» τα καλάθια και δεν είχε άλλες επιθετικές λύσεις.

Το κέρδος από τη νίκη είναι πολλαπλό! Ο τρόπος που ήρθε η νίκη προσδίδει αυτοπεποίθηση, τα μακρινά σουτ επιτέλους μπήκαν (9/22) στο β΄ ημίχρονο, ενώ αυτός ο αγώνας αποτελεί... τιμωρία για όποια ομάδα στο μέλλον επιμείνει σε άμυνα «ζώνης». Οι Κροάτες ρίσκαραν, έπαιξαν «ζώνη» στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και φυσικά το... πλήρωσαν. Την κατάλληλη στιγμή η Εθνική βρήκε το δρόμο για το καλάθι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 20-19, 33-40, 58-54, 81-78

ΕΛΛΑΔΑ: Παπαλουκάς 11 (2), Μπουρούσης, Ζήσης, Σπανούλης 14 (3), Βασιλόπουλος, Πελεκάνος, Χατζηβρέττας 2, Ντικούδης 9, Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης 23 (4), Παπαδόπουλος 22, Κακιούζης.

ΚΡΟΑΤΙΑ: Ούκιτς 10, Κους 7 (1), Πόποβιτς 11 (3), Ρόζιτς 2, Πρκάτσιν 2, Τόμας 11 (1), Πλάνινιτς 10 (2), Μάρκοτα 2, Μπάνιτς, Κασούν 15, Μπάρατς 8.

Πηγή: 24sports.com.cy


Δεν υπάρχουν σχόλια: