Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2007

Η Συρία θα παρουσιάσει στην Τουρκία αποδείξεις για την παραβίαση του εναέριου της χώρου από την IAF

Η Συρία θα παρουσιάσει στην Τουρκία αποδείξεις για την παραβίαση του εναέριου της χώρου από την IAF

Ο Σύρος Υπουργός Εξωτερικών Walid Moallem θα παρουσιάσει στην Άγκυρα στοιχεία και αποδείξεις που επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς της πως η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία (IAF) παραβίασε τον εθνικό εναέριο της χώρο την περασμένη εβδομάδα.

Ο Moallem φθάνει σήμερα στην Άγκυρα, όπου θα έχει συνομιλίες με τον Τούρκο ομόλογό του Ali Babacan και τον πρωθυπουργό της χώρας Tayyip Erdogan.

Πηγές από τη Δαμασκό πιστεύουν πως η πρόσφατη αεροπορική επιχείρηση του Ισραήλ ήταν ένα "διπλωματικό και στρατιωτικό πείραμα" ώστε να σφυγμομετρήσει τις αντιδράσεις και τις προθέσεις της Συρίας.

Εντούτοις, η Συρία δεν έχει ακόμη καταλήξει στον τρόπο που θα αντιδράσει και θα ανταποδώσει την ενέργεια της ΙΑF. Το Ισραηλινό Υπουργείο Άμυνας δεν αποκλείει μια συριακή πυραυλική επίθεση εναντίον στόχων στο Βόρειο Ισραήλ. Η Συρία ίσως και να ανταποδώσει αργότερα μέσω των τρομοκρατικών οργανώσεων που υποστηρίζει.

Ο ισραηλινός στρατός, παρά το πρόσφατο επεισόδιο, μείωσε το επίπεδο του συναγερμού κοντά στα σύνορα με τη Συρία εν συγκρίσει με την περασμένη εβδομάδα. Αξιωματούχοι του Ισραηλινού ΥΠΑΜ δήλωσαν πως παρόλο που η κατάσταση στα συρο-ισραηλινά σύνορα είναι ανησυχητική, αποκλείουν την πιθανότητα ο Σύρος πρόεδρος Bashar Assad να οδηγήσει τη χώρα του σε πόλεμο στο άμεσο μέλλον.

Εν τω μεταξύ, η λιβανική εφημερίδα A-Nahar επικαλούμενη πληροφορίες από τη Δαμασκό, σε σημερινό δημοσίευμα της ανέφερες πως η Συρία προχώρησε σε μερική πρόσκληση των εφέδρων. Εντούτοις, η εφημερίδα ανέφερε πως δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει κατά πόσον οι πληροφορίες πράγματι ευσταθούν ή εάν σχετίζονται με το προχθεσινό επεισόδιο.

Πηγή: Haaretz

Δεν υπάρχουν σχόλια: