Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2007

ΗΠΑ: Δεν αναγγέλλει άμεση επίθεση το βίντεο του Οσάμα

ΗΠΑ: Δεν αναγγέλλει άμεση επίθεση το βίντεο του Οσάμα

ΤΟ ΝΕΟ βίντεο του Οσάμα μπιν Λάντεν φαίνεται πως είναι αυθεντικό αλλά τίποτε που περιέχεται στο μήνυμα δεν φαίνεται να αναγγέλλει μία προσεχή επίθεση κατά των ΗΠΑ, εκτίμησε σήμερα Κυριακή αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

Έπειτα από μία πρώτη εξέταση της εγγραφής, αποσπάσματα της οποίας μεταδόθηκαν την Παρασκευή, η αμερικανική κοινότητα των μυστικών υπηρεσιών «εκτιμά πως είναι ο μπιν Λάντεν», επιβεβαίωσε η Φράνσις Τάουνσεντ, σύμβουλος του προέδρου Τζορτζ Μπους για την εσωτερική ασφάλεια, η οποία ερωτήθηκε σχετικά από το τηλεοπτικό κανάλι Fox News.

Αλλά «δεν υπάρχει τίποτε απολύτως επικείμενο στην κασέτα το οποίο θα μπορούσε να υποδηλώνει ότι συνιστά το πράσινο φως για μιαν επίθεση», είπε, υπενθυμίζοντας πως ο ηγέτης της Αλ Κάιντα απηύθυνε τακτικά παρόμοια μηνύματα τα τελευταία χρόνια. «Είναι ακριβώς αυτό που μπορεί να κάνει καλύτερα. Αυτός ο άνθρωπος είναι ένας φυγάς που μιλάει από τα βάθη μιας σπηλιάς και δεν έχει αληθινά άλλη εξουσία από τη διάδοση αυτών των κασετών», επέμεινε.

«Γνωρίζουμε πως η Αλ Κάιντα είναι αποφασισμένη να πραγματοποιεί επιθέσεις. Το λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη αυτό, ωστόσο η κασέτα αυτή δεν φαίνεται να περιέχει τίποτα περισσότερο από απειλές. Είναι προπαγάνδα», είπε.

Στην κασέτα, που απευθύνεται στον αμερικανικό λαό, λίγες ημέρες πριν από την έκτη επέτειο των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου, ο Οσάμα μπιν Λάντεν απειλεί να εντείνει τον αγώνα προκειμένου να θέσει τέρμα στον πόλεμο στο Ιράκ. Απαιτεί ακόμη απ΄τους Αμερικανούς να αποκηρύξουν το δημοκρατικό σύστημα και να ενταχθούν στο Ισλάμ.

Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: