Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2007

Καραμανλής: Είναι ώρα των θετικών επιλογών

Καραμανλής: Είναι ώρα των θετικών επιλογών

«ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ευθύνης, ο τόπος χρειάζεται μία κυβέρνηση με σταθερότητα, είναι η ώρα των θετικών επιλογών και όχι της άρνησης γιατί η άρνηση οδηγεί σε τέλμα», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής, μιλώντας απόψε σε ανοιχτή συγκέντρωση στη Λάρισα.

Ο κ. Καραμανλής εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι θα έχει τη στήριξη των πολιτών σε αυτό το κρίσιμο, όπως είπε, σταυροδρόμι που είναι οι εκλογές και εξαπέλυσε επίθεση, αν και χωρίς να το κατονομάζει, στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Νιώθουν πολιτικά αδύναμοι, γι΄ αυτό επιδιώκουν την πόλωση, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμανλής και πρόσθεσε ότι σήμερα οι Ελληνες πολίτες απαιτούν θετικές λύσεις.

Ο κ. Καραμανλής έκανε εκτεταμένη αναφορά στα αγροτικά θέματα. Μίλησε για το θέμα των «πανωτοκιών», λέγοντας ότι 54.000 αγρότες επωφελήθηκαν από τη ρύθμιση που προώθησε η κυβέρνηση. Εκανε ειδική αναφορά στο θέμα του ΦΠΑ των αγροτικών μηχανημάτων, λέγοντας ότι το αίτημα για μείωση εκκρεμεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση, αλλά δεν εγκαταλείπεται.

Οπως είπε ο πρωθυπουργός, θα διατεθούν στους αγρότες συνολικά 18 δισεκατομμύρια ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ενωση και μαζί με τις κρατικές επιχορηγήσεις το συνολικό ποσό θα αγγίξει τα 24 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ο κ. Καραμανλής μίλησε και για τις κυβερνητικές προτεραιότητες της επόμενης τετραετίας, δίνοντας έμφαση στη στήριξη των πυροπαθών και στην αποκατάσταση των ζημιών στις περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές, αλλά και στην προστασία του περιβάλλοντος. Προτεραιότητά του πάντα, τόνισε, είναι η συνέχιση της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, αλλά και η επίλυση του ασφαλιστικού προβλήματος. Υπογράμμισε ακόμη την περαιτέρω ενδυνάμωση της οικονομίας και τη συνέχιση των αλλαγών για ένα κράτος πιο αποτελεσματικό και φιλικό στον πολίτη. Τόνισε δε, ότι συνεχίζονται οι προσπάθειες για τη δημιουργία ενός πραγματικά κοινωνικού κράτους.

Ο κ. Καραμανλής έκανε και έναν απολογισμό του κυβερνητικού έργου, δίνοντας έμφαση στη μείωση του ελλείμματος, τη διατήρηση του ρυθμού ανάπτυξης πάνω από το 4% του ΑΕΠ, την αύξηση των επενδύσεων και την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος.

Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: