Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2007

Θεωρίες συνωμοσίας για το μαύρο Σεπτέμβρη

Θεωρίες συνωμοσίας για το μαύρο Σεπτέμβρη

Η Ιστορία δεν γράφεται μόνο στα πεδία των μαχών, τα κέντρα εξουσίας και τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Γράφεται και στο… παρασκήνιο από μικρές ομάδες ατόμων με μεγάλα συμφέροντα. Γι’ αυτό εξάλλου και η επίσημη εκδοχή ορισμένων ιστορικών γεγονότων συχνά παρατίθεται με όλες τις εναλλακτικές θεωρίες (π.χ. η δολοφονία του Τζ.Φ. Κένεντι). Οι τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου διεκδικούν επάξια μια θέση σε αυτήν τη δεύτερη κατηγορία. Στο Διαδίκτυο οι ιστοσελίδες με τις θεωρίες συνωμοσίας για το τι πραγματικά συνέβη εκείνο το μοιραίο φθινοπωρινό πρωινό αισίως έφτασαν τις 250.000. Δεκάδες βιβλία έχουν γραφτεί και ένα φιλμάκι με τίτλο «Loose Change», το οποίο ακολουθεί καρέ καρέ καθένα από τα τέσσερα τρομοκρατικά χτυπήματα και υπογραμμίζει τα αναπάντητα ερωτήματα που αφήνει η επίσημη εκδοχή, έχει δεχθεί 10.000.000 επισκέψεις στην ιστοσελίδα των δημιουργών του. Εν όψει της 6ης επετείου της πολύνεκρης τραγωδίας κυκλοφόρησε πριν από μερικές μέρες ένα ακόμη βιβλίο. Εχει τίτλο «9/11: Τhe New Evidence» και το υπογράφει ο Βρετανός δημοσιογράφος Ιαν Χένσαλ. Το σημαντικότερο από τα νέα στοιχεία τα οποία παρουσιάζει είναι το περιεχόμενο της βιντεοταινίας του μαύρου κουτιού της Πτήσης 77, που αποχαρακτηρίστηκε το 2006. Η τελευταία εικόνα της βιντεοταινίας έχει καταγραφεί κλάσματα του δευτερολέπτου πριν το αεροσκάφος συντριβεί επάνω στο κτίριο του Πενταγώνου.

Οπως επισημαίνει ο συγγραφέας, το μοιραίο Boeing 757 όχι μόνο βρίσκεται σε μεγάλο ύψος, αλλά πλησιάζει και από λάθος γωνία. Αν τελικά είχε βρει το στόχο του προφανώς θα είχε συντριβεί σε διαφορετικό σημείο από το σημείο κρούσης. Κατά την άποψή του, εφόσον η βιντεοταινία είναι αυθεντική, αποδεικνύει ότι η Πτήση 77 δεν χτύπησε ποτέ το Πεντάγωνο. Επικαλούμενος μια ευρέως αποδεκτή εκδοχή, τονίζει ότι τη θέση της πήρε ένα μικρό τηλεκατευθυνόμενο αεροπλάνο, το οποίο εκτόξευσε ένα πύραυλο Κρουζ πριν από τη συντριβή του, ώστε να είναι… πειστικό το μέγεθος της καταστροφής. Αυτό εξηγεί την απουσία ατράκτου, φτερών, καθισμάτων, σορών και αποσκευών στα συντρίμμια της υποτιθέμενης αεροπορικής τραγωδίας.

Eνα μεγάλο ποσοστό του αμερικανικού λαού διατηρεί τις αμφιβολίες του.Τον Αύγουστο του 2006 σφυγμομέτρηση που είχε γίνει για λογαριασμό του Πανεπιστημίου του Οχάιο είχε διαπιστώσει ότι σε δείγμα 1.010 ενηλίκων το 36% θεωρεί «πολύ πιθανό» ή «περίπου πιθανό» η κυβέρνηση Μπους είτε να επέτρεψε να συμβούν οι επιθέσεις είτε να τις ενορχήστρωσε η ίδια. Ενα χρόνο αργότερα το κλίμα δεν έχει αλλάξει. Δημοσκόπηση η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα την περασμένη Πέμπτη και πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Zogby για λογαριασμό της οργάνωσης O11 truth.org διαπιστώνει ότι το 51% των Αμερικανών θα επιθυμούσε να διεξαχθεί έρευνα από το Κογκρέσο για το ρόλο που έπαιξε το δίδυμο Μπους-Τσένι στις επιθέσεις. Ενα 67% θα επιθυμούσε περαιτέρω έρευνα και για τη μυστηριώδη κατάρρευση του ουρανοξύστη Νο 47, ο οποίος στέγαζε μεταξύ των άλλων και το αρχηγείο της CIA στη Νέα Υόρκη.

Γεγονός, πάντως, είναι ότι και αυτές οι θεωρίες εμφανίζουν εξίσου πολλά κενά με την επίσημη εκδοχή των γεγονότων. Ακόμη και αν δεχθεί κανείς ότι τα χτυπήματα ενορχήστρωσε η αμερικανική κυβέρνηση - ή έστω ότι γνώριζε ότι θα συμβούν και δεν τα απέτρεψε - είναι δύσκολο να πιστέψει ότι ρισκάρισε την κινητοποίηση χιλιάδων πρακτόρων και ομοσπονδιακών υπαλλήλων για την υλοποίησή τους. Οταν μια κυβέρνηση αποφασίζει να «θυσιάσει» 3.000 πολίτες της προφανώς δεν θα αφήσει πίσω της τόσους πολλούς μάρτυρες. Αργά ή γρήγορα όλο και κάποιος θα μιλήσει…

«Eπετειακό» βίντεο από Λάντεν

Ενα βιντεοσκοπημένο μήνυμα του Οσάμα Μπιν Λάντεν δημοσιοποιήθηκε χθες, λίγες ημέρες πριν από την έκτη επέτειο από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στους Δίδυμους Πύργους.

Στο μήνυμά του ο Oσάμα Μπιν Λάντεν παρομοιάζει τις ΗΠΑ με την ΕΣΣΔ και τις επιχειρήσεις που πραγματοποιούσε πριν από δύο δεκαετίες στο Αφγανιστάν, ενώ κατηγορεί τους Δημοκρατικούς ότι απέτυχαν να σταματήσουν τον πόλεμο παρά την επιρροή που ασκούν. Επιπλέον καλεί τους Αμερικανούς να ασπαστούν το Ισλάμ, αν θέλουν να τελειώσει ο πόλεμος. Εκτιμάται ότι το βίντεο κατασκευάστηκε μέσα στο καλοκαίρι, καθώς αναφέρεται σε πρόσφατα γεγονότα στο Ιράκ.

Στο βίντεο, ο Μπιν Λάντεν εμφανίζεται κουρασμένος και ωχρός, ενώ η γενειάδα του είναι πιο κοντή και πιο σκούρα σε σχέση με το τελευταίο βίντεο τον Οκτώβριο του 2004.

Η αμερικανική κυβέρνηση επιφυλάχθηκε να σχολιάσει το περιεχόμενο του βίντεο πριν από την πλήρη ανάλυσή του.

Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: