Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2007

Ομιλία με το άγχος της ισχνής πλειοψηφίας των 152 βουλευτών

Ομιλία με το άγχος της ισχνής πλειοψηφίας των 152 βουλευτών

Υπό τη «σκιά» της ισχνής πλειοψηφίας των 152 βουλευτών επρόκειτο να συνεδριάσει σήμερα -για πρώτη φορά μετά τις εκλογές- η κοινοβουλευτική ομάδας της ΝΔ. Το άγχος του κ. Καραμανλή για τη διαφύλαξη της συνοχής των μελών της, ειδικά τώρα εν όψει των δύσκολων νομοσχεδίων που ετοιμάζεται να περάσει η κυβέρνηση, αναμένεται να είναι εμφανές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ομιλία του θα περιλαμβάνει καλά λόγια για τους βουλευτές, αλλά και διαβεβαιώσεις για το ότι κανένα από τα φαινόμενα αλαζονείας που παρατηρήθηκαν στην πρώτη θητεία της κυβέρνησης της ΝΔ δεν θα επαναληφθεί.

Συγκεκριμένα, προκειμένου να διατηρήσει τις ευαίσθητες ισορροπίες στο εσωτερικό του κόμματός του, αλλά και να «κρατά» ικανοποιημένους τους βουλευτές θα δεσμευθεί ότι:

  • Οι πόρτες των υπουργείων θα είναι «ανοιχτές» για όλους τους βουλευτές.
  • Οι βουλευτές θα ενημερώνονται εγκαίρως για τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες, έτσι ώστε να είναι σε θέση να τις προβάλουν και να τις υπερασπιστούν στην κοινωνία.
  • Τα φαινόμενα αλαζονείας, τα κλειστά «club» μεταξύ των υπουργών αποτελούν παρελθόν.
  • Ο ίδιος θα έχει συχνή επικοινωνία με όλους.

Παράλληλα, ο κ. Καραμανλής θα στείλει και αυστηρό μήνυμα, λέγοντας ότι είναι αδιανόητο να υπάρχουν διαφωνίες και εσωκομματικοί ανταγωνισμοί και πως όλα τα στελέχη της παράταξης της ΝΔ τα ενώνει η κοινή προσπάθεια. Θα ζητήσει συνέπεια απ όλους στην παρουσία τους στη Βουλή, στήριξη των νομοσχεδίων και διατήρηση «ανοιχτών διαύλων» με το εκλογικό σώμα, προκειμένου να προβάλλεται το έργο της κυβέρνησης και να φτάνει στο Κέντρο η φωνή της Περιφέρειας.

Τέλος, ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει αναλυτικά τους άξονες του κυβερνητικού έργου και δεν αποκλείεται να επιχειρήσει (και πάλι) να διαψεύσει τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών.

Μετά το τέλος της σημερινής συνεδρίασης έχει προγραμματιστεί ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας και των αναπληρωτών του. Ο κ. Καραμανλής θα προτείνει για το αξίωμα του γραμματέα τον κ. Γ. Τραγάκη.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια: