Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2007

Διαμαρτυρία μαθητών για τον θάνατο 17χρονης

Διαμαρτυρία μαθητών για τον θάνατο 17χρονης

Μαθητές και καθηγητές του 2ου λυκείου Πολίχνης, γονείς και κάτοικοι της περιοχής απέκλεισαν χθες το απόγευμα συμβολικά την οδό Λαγκαδά

Οι συγκεντρωμένοι διέκοψαν την κυκλοφορία με αφορμή τον τραγικό θάνατο μιας 17χρονης κοπέλας, αποφοίτου του παραπάνω σχολείου, η οποία παρασύρθηκε πριν από λίγες ημέρες από αυτοκίνητο, τη στιγμή που προσπαθούσε να διασχίσει το οδόστρωμα. Μαθητές και φίλοι του αδικοχαμένου κοριτσιού κρατούσαν στα χέρια τους φωτογραφίες, ενώ άναψαν κεριά και άφησαν λουλούδια στο σημείο όπου σημειώθηκε το δυστύχημα.

Αυτό που ζητούν οι μαθητές και οι καθηγητές είναι να τοποθετηθεί στο σημείο φωτεινός σηματοδότης, κάτι που δεν έγινε μετά την ολοκλήρωση της διαπλάτυνσης της οδού Λαγκαδά. Μάλιστα, στο συγκεκριμένο σημείο υπάρχουν και στάσεις του ΟΑΣΘ, γεγονός που σημαίνει ότι δεκάδες άνθρωποι κάθε μέρα πρέπει να διασχίσουν το δρόμο. "Δεν μπορούν κάποιοι να μην ακούνε τη φωνή αγωνίας τόσων ανθρώπων. Τόσο εδώ όσο και μετά την αερογέφυρα πρέπει να τοποθετηθεί διάβαση πεζών", είπε ο δήμαρχος Πολίχνης Κώστας Θεοδωρίδης, που συμμετείχε στη διαμαρτυρία.

Βασίλης Βασιλειάδης

"Το θανατηφόρο δυστύχημα έγινε μπροστά στα μάτια μου. Πρέπει να τοποθετηθεί στο σημείο τουλάχιστον φανάρι και φυσικά μια διάβαση πεζών".

Σόνια Σαράντη

"Χάθηκε μια κοπέλα χωρίς λόγο. Διαμαρτυρόμαστε σήμερα για την αδιαφορία που υπάρχει. Πρέπει να ληφθούν μέτρα αμέσως".

Κική Παπαγεωργίου

"Είμαι εδώ στη μνήμη της κοπέλας που σκοτώθηκε άδικα. Τα αυτοκίνητα τρέχουν με μεγάλη ταχύτητα. Η τοποθέτηση σηματοδότη πρέπει να γίνει το συντομότερο".

Πηγή: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: