Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2007

Κι άλλος στη γραμμή Πολύδωρα

Κι άλλος στη γραμμή Πολύδωρα

Ο Τατούλης αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να καταψηφίσει τον νέο εκλογικό νόμο

Σε μέγγενη που σφίγγει μέρα με τη μέρα εξελίσσονται οι «αντάρτες» για την κυβέρνηση. Στην αγωνία που επικρατεί για το επόμενο «χτύπημα» του Βύρωνα Πολύδωρα, ήρθε να προστεθεί η ηχηρή προειδοποίηση ενός ακόμη πρώην κυβερνητικού στελέχους, του Πέτρου Τατούλη, ότι «δεν είναι δεδομένος» στη Βουλή.

O πρώην υφυπουργός Πολιτισμού απειλεί να καταψηφίσει στη Βουλή τον νέο εκλογικό νόμο, ενώ εξαπολύει βολές κατά του «δικομματισμού» που «νέμεται την εξουσία»... «Έχω μάθει να στηρίζω τις απόψεις μου μέχρι τέλους...», αναφέρει στα «ΝΕΑ» ο κ. Τατούλης, ο οποίος θεωρεί ότι ο εκλογικός νόμος θα έπρεπε να κινηθεί προς το αναλογικότερο και όχι να συντηρεί «ένα εκλογικό σύστημα νομής της εξουσίας». Ο πρώην υφυπουργός αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να καταψηφίσει στη Βουλή το νομοσχέδιο που θα φέρει έως το τέλος του χρόνου το υπουργείο Εσωτερικών, τονίζοντας με έμφαση ότι είναι ένα θέμα στο οποίο θα επιμείνει. Μετά τους κ.κ. Πολύδωρα και Παυλίδη, ο κ. Τατούλης είναι ο τρίτος βουλευτής που απειλεί με καταψήφιση νομοσχεδίου.
Το «χτύπημα» Τατούλη προκάλεσε συναγερμό στο κυβερνητικό επιτελείο, καθώς είναι το δεύτερο μέσα σε μία εβδομάδα α πό την πλευρά του βουλευτή Αρκαδίας- είχε προηγηθεί η επίθεσή του για το ενδεχόμενο αύξησης του ΦΠΑ, για την οποία είχε διαμηνύσει στον κ. Αλογοσκούφη ότι δεν θα πρέπει «ούτε να τη σκέφτεται».

Κυβερνητικοί παράγοντες θεωρούν ότι ο πρώην υφυπουργός επίσης αποτελεί άλλο ένα «απρόβλεπτο» στέλεχος και δεν στέκονται τόσο στη πικρία του γιατί δεν βρίσκεται στην κυβέρνηση, όσο στη δυσαρέσκειά του γιατί την ίδια ώρα προωθείται από τον Κων. Καραμανλή ο βασικός ανταγωνιστής του στην Αρκαδία, ο υφυπουργός Παιδείας Ανδ. Λυκουρέντζος. Σημείωναν, μάλιστα, ότι ο κ. Τατούλης έχει ήδη έρθει σε μια μεγάλη ρήξη με τον Κων. Καραμανλή, που είχε οδηγήσει και στη διαγραφή του από τη Ν.Δ. το 1998. Και αυτή τη διαγραφή φρόντισε χθες να υπενθυμίσει και ο ίδιος, στέλνοντας ένα ακόμη μήνυμα στο Μαξίμου. Μέσα σε αυτό το κλίμα, κομματικά στελέχη εκτιμούσαν χθες ότι είναι αρκετά πιθανό ο Πρωθυπουργός να προχωρήσει σε κάποια διαγραφή, παρά τους χαμηλούς τόνους που έχει υιοθετήσει το κυβερνητικό επιτελείο. «Ο Κων. Καραμανλής θα επιχειρήσει και σε αυτό το θέμα να αιφνιδιάσει», έλεγαν οι ίδιες πηγές, προσθέτοντας με έμφαση ότι «η κυβέρνηση μπορεί να προχωρήσει και με 151 βουλευτές...».

Κανένα σχόλιο

Βασικός στόχος του κυβερνητικού επιτελείου αυτή την ώρα είναι να μην εμφανιστεί ότι ρίχνει λάδι στη φωτιά, που θα οδηγούσε και σε μεγάλη εσωστρέφεια κυβέρνηση και κόμμα. Γι΄ αυτό το λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Θοδ. Ρουσόπουλος απέφυγε κάθε σχόλιο για την «έκρηξη» Πολύδωρα, ενώ χαρακτήρισε «ευφάνταστο σενάριο» το ενδεχόμενο διαγραφής του πρώην υπουργού. Επίσης, κινήθηκε σε άλλη κατεύθυνση από τον γραμματέα του κόμματος κ. Ελ. Ζαγορίτη για το θέμα της νέας προσφυγής στις κάλπες. Ο κ. Ρουσόπουλος έσπευσε να απαξιώσει τα εκλογικά σενάρια, ενώ ο κ. Ζαγορίτης εξακολουθεί να δηλώνει ότι το κόμμα βρίσκεται σε «κατάσταση εκλογικής ετοιμότητας».

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: