Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2007

Προβάδισμα Γιώργου σε 3 δημοσκοπήσεις

Προβάδισμα Γιώργου σε 3 δημοσκοπήσεις

ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ του Γιώργου Παπανδρέου με ελαφρά διεύρυνση της διαφοράς που τον χωρίζει από τον Βαγγέλη Βενιζέλο, δείχνουν τρεις νέες δημοσκοπήσεις που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας. Κι αυτό μολονότι ο κ. Βενιζέλος θεωρείται από τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ ότι έχει τη μεγαλύτερη δυνατότητα σε σχέση με τους τρεις υποψηφίους να νικήσει στις επόμενες εκλογές τη Ν.Δ. και τον Κώστα Καραμανλή. Η νέα μέτρηση της εταιρείας GΡΟ για το Μega προσδιορίζει τη διαφορά μεταξύ των δύο στις 6,7% σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου, ενώ η αμέσως προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας έδειχνε ανάκαμψη του κ. Βενιζέλου και διαφορά 4,5 ποσοστιαίων μονάδων. Έτσι, ο κ. Παπανδρέου συγκεντρώνει το 49,8%, ο κ. Βενιζέλος το 43,1% και ο κ. Σκανδαλίδης το 4%, ενώ το 3,1% των ερωτηθέντων δεν απάντησε.

Στο αντίστοιχο γκάλοπ της εταιρείας Μetron Αnalysis που έγινε για τον ΑΝΤ1, η διαφορά μεταξύ των δύο βασικών διεκδικητών διαμορφώνεται στις 8 ποσοστιαίες μονάδες, έναντι των 7 μονάδων στις οποίες βρισκόταν την περασμένη εβδομάδα. Ο κ. Παπανδρέου στο ερώτημα «ποιον από τους τρεις προτιμάτε για πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ» συγκεντρώνει το 49%, ο κ. Βενιζέλος το 41%, ο κ. Σκανδαλίδης το 7%, ενώ το 2% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ δεν επιθυμεί για την αρχηγία κανέναν από τους τρεις και το 1% δεν απαντά.

Επιπλέον, δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία Αlco για λογαριασμό του Αlter, δείχνει ως προς την πρόθεση ψήφου των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ που δηλώνουν ότι σίγουρα θα ψηφίσουν στις 11 Νοεμβρίου, ότι ο Γ. Παπανδρέου προηγείται με 48,3%, ο Β. Βενιζέλος ακολουθεί με 39,6%, ο Κ. Σκανδαλίδης αποσπά το 5,5% και το 6,6% δεν απαντά.

Σε ό,τι αφορά τη δημοσκόπηση της GΡΟ, οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ δηλώνουν σε ποσοστό 54,4% ότι ο Βαγγέλης Βενιζέλος θα μπορούσε ως πρόεδρος του Κινήματος να νικήσει στις επόμενες εκλογές τη Ν.Δ. και τον κ. Καραμανλή ενώ σε ποσοστό 34,5% διατυπώνουν την ίδια άποψη για τον Γιώργο Παπανδρέου. Ο Κώστας Σκανδαλίδης συγκεντρώνει το 2,6%.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: