Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2007

Η Κοντολίζα Ράις καλεί τη Ρωσία να συγχρονισθεί με τις απαιτήσεις του 21ου αιώνα

Η Κοντολίζα Ράις καλεί τη Ρωσία να συγχρονισθεί με τις απαιτήσεις του 21ου αιώνα

Η αμερικανίδα ΥΠΕΞ Κοντολίζα Ράις κάλεσε χθες την Ρωσία να αναλάβει τις ευθύνες της για τον 21ο αιώνα, επιδεικνύοντας σεβασμό στους ανεξάρτητους δημοκρατικούς θεσμούς και στην ελευθεροτυπία.

Στην εναρκτήρια ομιλία της στην συνδιάσκεψη για την ιστορία των σχέσεων μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας από το 1969 έως το 1976, η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας έκανε μνεία στη « συνεργασία με τη Ρωσία στον 21ο αιώνα, επί της βάσης» των αμοιβαίων συμφερόντων μεταξύ των δύο χωρών.

«Επιθυμούμε μία στιβαρή Ρωσία», τόνισε η ίδια, αλλά «ισχυρή εν σχέσει προς τις απαιτήσεις του 21ου αιώνα, με ισχυρούς ανεξάρτητους θεσμούς, έναν ανεξάρτητο νομοθετικό και δικαστικό τομέα, μι’ ανεξάρτητη κοινωνία των πολιτών, με ελευθερία του Τύπου κι έναν δυναμικό μη κυβερνητικό τομέα», πρόσθεσε η Ράις.

«Όποτε διαφωνούμε, εμείς λαμβάνουμε σοβαρά υπ’ όψη τις θέσεις της Ρωσίας κι εκφράζουμε μ’ ειλικρίνεια τις δικές μας ιδέες», τόνισε η ίδια.

«Σ’ αυτό το πνεύμα ήταν που εγώ κι ο υπουργός Αμύνης Ρόμπερτ Γκέιτς πήγαμε στη Μόσχα για ν΄απαντήσουμε στις ρωσικές ανησυχίες», όσον αφορά την αντιπυραυλική άμυνα, τόνισε η Ράις.

«Είναι πολύ πιθανόν η Ρωσία κι οι ΗΠΑ να έχουν τις διαφορές τους, και μάλιστα σ’ έντονο ύφος, όμως δεν πρέπει να επιτρέπουμε σε τούτες τις διαφορές να καταστρέφουν τη θετική δουλειά που μπορούμε κι οφείλουμε να κάνουμε», πρόσθεσε η Ράις, η οποία είχε ειδικευθεί στις σχέσεις με τη Σοβιετική Ένωση.

«Έχω επισκεφθεί τη Σοβιετική Ένωση, έχω σπουδάσει τη Σοβιετική Ένωση, όμως ένα σας λέγω: η σημερινή Ρωσία δεν είναι η Σοβιετική Ένωση», κατέληξε η ίδια.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

2 σχόλια:

Pan είπε...

Όπως επίσης να ξεπουλήσει τους πλουτοπαραγωγικούς της πόρους, να διαλύσει το στρατό της και να σκύβει το κεφάλι σε κάθε απόφαση της "μοναδικής υπερδύναμης".

news_agency_online είπε...

ΤΑ ΒΡΗΚΑΝ ΣΚΟΥΡΑ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ.

ΒΛΕΠΟΥΝ ΠΩΣ ΔΕΝ ΜΑΣΑΕΙ, ΕΝ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΚΑΤΟΧΟ ΤΟΥ (ΒΛ. ΓΕΛΤΣΙΝ) ΚΑΙ ΠΩΣ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΙΜΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟ.

ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΝΕ ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙΑ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΘΕΣΗ.

ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΛΗΡΘΕΙ ΗΔΗ ΣΤΟ ΚΟΣΟΒΟ, ΤΟ ΙΡΑΝ, ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΗ ΑΣΠΙΔΑ ΚΤΛ.

ΚΑΙ ΕΠΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ...