Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2007

Τρεισήμισι χρόνια φυλάκισης σε τρία άτομα για παράνομη είσπραξη των 3.000 ευρώ

Τρεισήμισι χρόνια φυλάκισης σε τρία άτομα για παράνομη είσπραξη των 3.000 ευρώ

Σε φυλάκιση τρεισήμισι χρόνων χωρίς αναστολή καταδικάστηκαν τρία άτομα τα οποία έλαβαν το επίδομα των 3.000 ευρώ για τους πυροπαθείς χωρίς να το δικαιούνται.

Από το πρωί έξω από το δικαστήριο είχε συγκεντρωθεί πλήθος ατόμων που ζητούσαν να αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες, υποστηρίζοντας ότι δεν έκαναν τίποτα κακό.

Αλλη μία σύλληψη και πενήντα προσαγωγές για τον ίδιο λόγο έγιναν μόνο την Παρασκευή, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Επικρατείας Θ.Ρουσόπουλος.

Την ίδια ώρα το υπουργείο Οικονομίας δίνει προθεσμία μίας εβδομάδας, για επιστροφή του επιδόματος χωρίς επιπτώσεις από όσους το έλαβαν χωρίς να το δικαιούνται.

Μετά τις 9 Σεπτεμβρίου θα ισχύσουν στο ακέραιο οι επιπτώσεις του νόμου.

Ήδη στην Εθνική Τράπεζα υπήρξαν 50 περιπτώσεις επιστροφής του επιδόματος των 3.000 ευρώ.

Συνολικά 30.000 πολίτες έχουν λάβει περίπου 130 εκατ. ευρώ. Επίσης, πάνω από 8.000 αγρότες έχουν λάβει αποζημιώσεις 13 εκατ. ευρώ.

Εκτός των επιτήδειων που επιχειρούν να λάβουν το βοήθημα, έχουν γίνει αντιληπτές περιπτώσεις ατόμων που αναλάμβαναν να συμπληρώσουν τις αιτήσεις για λογαριασμό αναλφάβητων πυρόπληκτων έναντι χρημάτων.

Αποκλειστικά για την καταβολή του προνοιακού επιδόματος, τα υποκαταστήματα της Αγροτικής Τράπεζας σε Δημητσάνα, Μεγαλόπολη, Τρίπολη, Αίγιο, Αμάρυνθο, Αλιβέρι, Χαλκίδα, Κύμη, Στύρα, Αμαλιάδα, Ανδρίτσαινα, Αρχαία Ολυμπία, Πελλόπι, Βαρθολομιό, Γαστούνη, Ζαχάρω, Κεντρική Αγορά Πύργου, Πύργο, Κρέσταινα, Καλαμάτα, Μελιγαλά και Σπάρτη θα λειτουργήσουν το Σάββατο από τις 8 το πρωί μέχρι τις 2:30 το μεσημέρι.

Ανοικτά θα παραμείνουν καταστήματα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και το Σάββατο (08:00 - 14:30) και την Κυριακή (08:00-13:00) προκειμένου να προσφερθεί άμεση εξυπηρέτηση στους δικαιούχους των αποζημιώσεων στους πληγέντες από τις πυρκαγιές νομούς.

Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: