Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2007

«Ο συντονισμός ήταν ο καλύτερος δυνατός» επαναλαμβάνει ο Β.Πολύδωρας

«Ο συντονισμός ήταν ο καλύτερος δυνατός» επαναλαμβάνει ο Β.Πολύδωρας

Επιμένει στην ασύμμετρη απειλή ο Βύρωνας Πολύδωρας, ο οποίος, σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής, επαναλαμβάνει ότι στηρίζει τον αρχηγό της Πυροσβεστικής, Ανδρέα Κόη, τον οποίο χαρακτηρίζει ικανό άνθρωπο και καλό αξιωματικό.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, ερωτώμενος για το αν φέρει ευθύνη για όσα συνέβησαν, τονίζει ότι προτεραιότητα ήταν η ανθρώπινες ζωές και «τα σημεία του πολιτισμού μας». Βέβαια, ξεκαθαρίζοντας ότι, όταν διοικεί, δεν βλέπει τηλεόραση, δηλώνει ότι «δεν τα καταφέραμε όλες τις φορές», όμως ο «στρατηγός άνεμος», οι κλιματικές συνθήκες, οι αυτενεργοί πυρομανείς και οι «κήρυκες της φωτιάς» συνετέλεσαν στην καταστροφή αυτή.

Αναφερόμενος στο συντονισμό της Πυροσβεστικής ο κ. Πολύδωρας δηλώνει ότι ήταν «ο καλύτερος δυνατός» δεδομένων των καιρικών συνθηκών και της «γέννησης νέων πυρκαγιών». Επιπρόσθετα, καλύπτει τον κ. Κόη, του οποίου τις ικανότητες χαρακτηρίζει αδιαμφισβήτητες.

Τέλος σε ερώτηση για το αν μπορεί να εξηγήσει τον όρο «ασύμμετρη απειλή», ο υπουργός τονίζει ότι υπάρχουν «ενδείξεις, ευρήματα και μαρτυρίες», τα οποία συνθέτουν «κρίσιμο υλικό προς έρευνα». Επιπλέον, ξεκαθαρίζει ότι δεν υπονοεί «ούτε ξένους πράκτορες ή κομάντο», αλλά χαρακτηριστικά αναφέρει ότι οι «κήρυκες της φωτιάς», οι οποίοι έκαψαν το μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη, έχουν συνθήματα και υπογραφή στο Διαδίκτυο.

Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: