Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2007

Σε εξέλιξη οι πυρκαγιές στην Αρκαδία

Σε εξέλιξη οι πυρκαγιές στην Αρκαδία

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ να μαίνονται οι πυρκαγιές με το σοβαρότερο πρόβλημα να εντοπίζεται στα μέτωπα των μεγάλων πυρκαγιών στην Πελοπόννησο. Σε ύφεση είναι στις άλλες περιοχές της χώρας.

Αναλυτικά, αεροσκάφη επιχειρούν από νωρίς το πρωί στον Πάρνωνα καθώς η φωτιά, που καίει για ένατη μέρα, κατευθύνεται στο χωριό Πολύδροσο και στη κορυφογραμμή στα σύνορα Λακωνίας-Αρκαδίας.

Επίσης, σε εξέλιξη είναι οι φωτιές στη Βλαχοκερασιά κοντά στην Τρίπολη, στον Ταΰγετο και στην Καρύταινα.

Όπως ανακοινώθηκε, χθες, από το αρχηγείο της Πυροσβεστικής οι τεράστιες εκτάσεις που έχουν καεί στην Πελοπόννησο, οι οποίες ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα και η μεγάλη περίμετρος των πυρκαγιών σε πολλά σημεία μαίνονται σε δύσβατες περιοχές, καθιστούν πολύ δύσκολο το έργο των πυροσβεστών και μπορούν να σβήσουν μόνο από τα πεζοπόρα τμήματα τα οποία είναι αδύνατον να περπατήσουν όλη την έκταση.

Για το λόγο αυτό παρατηρούνται από το μεσημέρι και μετά εξάρσεις των πυρκαγιών και ιδιαίτερα στην Αρκαδία. Στην περιοχή της Μεγαλόπολης καταστράφηκαν αγροικίες και σπίτια στο χωριό Σαρακίνι ενώ απειλήθηκαν και τα χωριά Ριζοσπηλιά, Βλαχοράπτης, Ατσίχολο, Κοτύλι, Κυπαρίσσια, Καστανοχώρι, Ισωμα, Ισσαρις και η αρχαία πρωτεύουσα της Αρκαδίας, η Λυκόσουρα.

Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: