Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2007

Υπουργική Επιτροπή - Αρτέμιδα - Αποστολή ομάδας Τεχνοκρατών

Υπουργική Επιτροπή - Αρτέμιδα - Αποστολή ομάδας Τεχνοκρατών

Την αποστολή πενταμελούς ομάδας τεχνοκρατών στο χωριό Αρτέμιδα για εκτίμηση των ζημιών που υπέστη το χωριό από τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν την Πελοπόννησο, αποφάσισε χθες η Υπουργική Επιτροπή, που συστάθηκε από την Κυβέρνηση.

Οπως ανέφερε ο Υπουργός Εσωτερικών, Χρίστος Πατσαλίδης, η ομάδα, που θα περιλαμβάνει μηχανικούς, πολεοδόμους, αρχιτέκτονες και επιμετρητές ποσοτήτων, θα αναχωρήσει την Κυριακή για την Αρτέμιδα, όπου θα εκτιμήσει επί τόπου το ύψος των ζημιών θα έλθει σε επαφή με τους αρμόδιους συντονιστές της Ελλάδας και στη συνέχεια θα ενημερώσει την Υπουργική Επιτροπή, η οποία θα καταρτίσει το πρώτο σχέδιο για τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσουν και άλλες επισκέψεις.

Η Υπουργική Επιτροπή, συστάθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο για ανοικοδόμηση του χωριού Αρτέμιδος, μετά από τη δέσμευση του Προέδρου της Δημοκρατίας ως ένδειξη συμπαράστασης της κυπριακής Κυβέρνησης και του κυπριακού λαού προς τον ελληνικό λαό.

''Αποφασίστηκε όπως σταλεί ομάδα πέντε τεχνοκρατών την Κυριακή με στόχο να έλθει σε πρώτη επαφή, διερεύνηση, εκτίμηση των ζημιών επίσκεψη στο χώρο στο χωριό Αρτέμιδα, ούτως ώστε να ξεκινήσουν οι πρώτες μελέτες και με την επιστροφή τους στην Κύπρο, η Υπουργική αυτή Επιτροπή θα συνεδριάσει για να οργανώσει το όλο σχέδιο ανοικοδόμησης του χωριού Αρτέμιδος και να λάβουμε τα μέτρα, συνεχίζοντας τις αποστολές των εξειδικευμένων τεχνοκρατών προς αυτό το στόχο'', ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Πατσαλίδης.

Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο ΥΠΕΣ είπε ότι δεν έχει γίνει ακόμη καταγραφή των ζημιών, προσθέτοντας πως αυτός είναι ο στόχος της αποστολής. ''Η αποστολή αυτή πάει ακριβώς για να καταγράψει για να εκτιμήσει ποιά πρέπει να είναι ακριβώς τα επόμενα μας βήματα'', είπε.

Η πρώτη αποστολή της ομάδας, όπως είπε ο κ. Πατσαλίδης, ''είναι να έλθουν σε επαφή με τους αρμόδιους συντονιστές από την ελληνική πλευρά, να επισκεφθούν το χώρο, να εκτιμήσουν το μέγεθος της ζημιάς, να υπολογιστεί και να καταγραφεί, με τι σχέδια, τι ακριβώς πρέπει να γίνει για την ανοικοδόμηση, να υπάρξει αυτή η πρώτη επαφή, να υπάρξει αυτός ο πρώτος συντονισμός μεταξύ της κυπριακής αποστολής και των αρμοδίων ελληνικών αρχών και μετέπειτα θα έλθουν πίσω , θα οργανώσουμε εμείς το σχέδιο, και μετά θα αρχίσουν περαιτέρω επισκέψεις και θα δούμε ποιες είναι οι ανάγκες πιο συγκεκριμένα''.

''Αυτή η αποστολή έχει ως στόχο να εξετάσει, να εκτιμήσει, να κάνει τους πρώτους υπολογισμούς, να κάνει τις πρώτες επαφές και επί τόπου εκτιμήσεις του τι χρειάζεται να γίνει, και αφού επιστρέψει τότε θα καταρτίσουμε ένα σχέδιο για το πώς ακριβώς θα γίνει η όλη ανοικοδόμηση πάντα σε συνεννόηση με τις ελληνικές Αρχές'', κατέληξε.



Πηγή: ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: