Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2007

Τα σχολεία οι επόμενοι στόχοι του ΠΚΚ

Τα σχολεία οι επόμενοι στόχοι του ΠΚΚ

Ο τουρκικός στρατός ισχυρίζεται πως μια γυναίκα που ανήκει στο ΠΚΚ και συνελήφθη κατά τη διάρκεια χθεσινών επιχειρήσεων στο Ελαζίγ , απεκάλυψε πως τα μελλοντικά σχέδια του ΠΚΚ περιλαμβάνουν επιθέσεις στα σχολεία της χώρας.

Η γυναίκα ανέφερε στις Αρχές πως εντάχθηκε στους κόλπους του ΠΚΚ για να ξεφύγει από τον σύζυγο της που την κακοποιούσε καθημερινώς. Ομολόγησε πως πριν τη σύλληψη της εκπαιδευόταν για επιθέσεις σε σχολεία και αστυνομικούς σταθμούς και απεκάλυψε πως πρωταρχικός στόχος του ΠΚΚ στο άμεσο μέλλον είναι τα σχολεία της Τουρκίας.

Λαμβάνοντας υπόψη την ομολογία της G.S. (διέρρευσαν μόνο τα αρχικά του ονόματός της) και το γεγονός ότι τα σχολεία ανοίγουν σε δύο εβδομάδες, η Αστυνομία και η Χωροφυλακή τέθηκαν σε επιφυλακή.

Σύμφωνα με τις αρχές του Ελαζίγ , η G.S. ήρθε στο Ελαζίγ από το Ντιγιάρμπαρίρ μαζί με δύο άντρες-μέλη του ΠΚΚ, τους οποίους συνάντησε καθώς έβοσκε τα πρόβατά της στα βουνά Σανλιούφρα. Όπως ομολόγησε στους ανακριτές, σκόπευε να επιστρατεύσει νέα μέλη στο ΠΚΚ, αλλά η σύλληψή ανέτρεψε τα σχέδια της. Οι δύο σύντροφοι της κατάφεραν να διαφύγουν.

Πηγή: kerkuk.net

Δεν υπάρχουν σχόλια: