Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2007

Για ένατη ημέρα συνεχίζει το καταστροφικό της έργο η φωτιά στον Πάρνωνα

Για ένατη ημέρα συνεχίζει το καταστροφικό της έργο η φωτιά στον Πάρνωνα

Για ένατη ημέρα συνεχίζουν να καίνε πύρινα μέτωπα στην Πελοπόννησο και την Εύβοια, ενώ σε ύφεση ή υπό έλεγχο βρίσκεται η πλειοψηφία των δασικών πυρκαγιών στην υπόλοιπη χώρα.

Σε εξέλιξη βρίσκονται η φωτιά στην περιοχή της Καρύταινας, κοντά στα χωριά του δήμου Γόρτυνας, όπου την Παρασκευή κάηκαν πέντε σπίτια.

Επίσης, αναζωπυρώσεις σημειώνονται στο Ισάρι της Μεγαλόπολης, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται πύρινο μέτωπο στο Μαρμάρι Ευβοίας.

Στην περιοχή της Αρκαδίας οι επίγειες δυνάμεις και πεζοπόρα τμήματα που επιχειρούσαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, ενισχύθηκαν με το πρώτο φως της μέρας από τέσσερα αεροσκάφη και δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα.

Στο μέτωπο της Λακωνίας στο έργο ελέγχου της φωτιάς ρίχθηκαν σήμερα τέσσερα Καναντέρ, δύο Be-200 και δύο ελικόπτερα.

Σε ύφεση είναι η πυρκαγιά στο δήμο Καλαμακίου της Ζακύνθου, ενώ υπό έλεγχο οι φωτιές στο Πολύκαστρο Κιλκίς, στο Ορθοβούνι της Καλαμπάκας Τρικάλων και στο Βουνί της Λευκάδας.

Το Σάββατο χαρακτηρίζεται από την Πυροσβεστική ως ιδιαίτερα επικίνδυνη ημέρα για Πελοπόννησο, Δυτική Ελλάδα, Ήπειρο, Θεσσαλία και Δυτική Μακεδονία, λόγω υψηλών θερμοκρασιών και ανέμων που τοπικά θα φτάνουν τα 6 Μποφόρ.

Για την Κυριακή, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προειδοποιεί για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς για τις περιοχές Πειραιώς (νήσος Κυθήρων), Κέρκυρας, Λευκάδας, Κεφαλληνίας, Ζακύνθου, Αχαΐας, Αρκαδίας, Ηλείας, Μεσσηνίας, Λακωνίας και Χανίων.

Στον Πλάτανο της Ναυπάκτου ένα άτομο προσήχθη για εμπρησμό από πρόθεση και κρατείται στα πλαίσια του αυτοφώρου.

Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: