Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2007

Στη Τουρκία ο Κουσνέρ στις 5 Οκτωβρίου

Στη Τουρκία ο Κουσνέρ στις 5 Οκτωβρίου

Ο ΓΑΛΛΟΣ υπουργός Εξωτερικών Μπερνάρ Κουσνέρ θα επισκεφθεί στις 5 Οκτωβρίου την Τουρκία, μία χώρα οι σχέσεις της οποίας με τη Γαλλία είναι «λεπτές» εξαιτίας της αντίθεσης του Παρισιού στην ένταξή της στην ΕΕ.

«Θα είναι ευκαιρία για τον υπουργό να έχει συνομιλίες για τις διμερείς σχέσεις, για τις σχέσεις της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση και για την κατάσταση στην περιοχή επειδή η Τουρκία βρίσκεται κοντά σε περιοχές διενέξεων», ανέφερε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Φρεντερίκ Ντεσανιό.

Ο Κουσνέρ, του οποίου η επίσκεψη στην Τουρκία θα είναι η πρώτη μετά την ανάληψη των καθηκόντων του το Μάιο, δήλωσε την Τρίτη πως το Παρίσι και η Αγκυρα συνεργάζονται σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών εξετάζοντας «όλες τις πιθανότητες» στο θέμα της επαναπροσέγγισης με την ΕΕ.

Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί έχει κατ'επανάληψη δηλώσει ότι αντιτίθεται στην ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ εκτιμώντας ότι αυτή η χώρα «δεν έχει θέση στην Ευρώπη» επειδή ανήκει στη «Μικρά Ασία». Ωστόσο στο τέλος του περασμένου μήνα έκανε λόγο για το ενδεχόμενο επανάληψης των διαπραγμάτευσεων για ένταξη της υπό τον όρο ότι η ΕΕ θα δημιουργήσει μία «επιτροπή σοφών» αρμόδια να μελετήσει το μέλλον της ΕΕ.

Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: