Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2007

Την αντίθεσή του για νέες κυρώσεις στο Ιράν εκφράζει ο Ρώσος ΥΠΕΞ

Την αντίθεσή του για νέες κυρώσεις στο Ιράν εκφράζει ο Ρώσος ΥΠΕΞ

ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΤΟΥ του στην επιβολή νέων κυρώσεων κατά του Ιράν εξέφρασε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, λίγες ώρες πριν αρχίσουν οι συνομιλίες των μεγάλων δυνάμεων για το θέμα των πυρηνικών φιλοδοξιών της Τεχεράνης.

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, μιλώντας στους δημοσιογράφους, δεν απέκλεισε άλλον έναν κύκλο κυρώσεων από την πλευρά του Συμβουλίου Ασφαλείας, στο μέλλον. Όμως επισήμανε ότι «στο βαθμό που το Ιράν κάνει τουλάχιστον κάτι που ικανοποιεί μερικώς τα όσα ζητά το Συμβούλιο Ασφαλείας, πρέπει να κλιμακώσουμε τις ενέργειές μας στο Συμβούλιο Ασφαλείας. «Έχουμε δεσμευτεί να συνεχίσουμε να στηρίζουμε μέσω του Συμβουλίου Ασφαλείας τις διαπραγματεύσεις και να απαντούμε από το Συμβούλιο Ασφαλείας στις διακυμάνσεις της κατάστασης», δήλωσε ο Λαβρόφ.

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Ντέιβιντ Μίλιμπαντ, από την πλευρά του επισήμανε την ανάγκη να δείξουν ενιαία στάση οι μεγάλες δυνάμεις αναφορικά με το θέμα του Ιράν.
"Το πιο σημαντικό θέμα είναι η ομοφωνία της διεθνούς κοινότητας... ώστε να στείλει ένα σαφές μήνυμα στο Ιράν», είπε ο Μίλιμπαντ.

Ερωτηθείς για τις πιέσεις Αμερικανών και Γάλλων για νέες κυρώσεις εκτός του πλαισίου του Συμβουλίου Ασφαλείας, ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι «οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν αναλάβει μεγαλύτερη δράση από εκείνη που ζητεί το Συμβούλιο Ασφαλείας».

Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: