Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2007

Χεσπολλάχ: Αν το Ισραήλ επιτεθεί στη Συρία, θα ανταποδώσουμε

Χεσπολλάχ: Αν το Ισραήλ επιτεθεί στη Συρία, θα ανταποδώσουμε

Αξιωματούχοι των Παλαιστινιακών Οργανώσεων του Λιβάνου δηλώνουν έτοιμοι να χτυπήσουν το Ισραήλ, σε περίπτωση που αυτό επιτεθεί στη Συρία.

"Εάν το Ισραήλ τολμήσει να προβεί σε οποιαδήποτε κίνηση εναντίον της Συρίας, θα πληρώσει βαρύ τίμημα," προειδοποίησε χθες ο Αχμάντ Μαλί, ανώτατο μέλος του πολιτικού συμβουλίου της Χεσπολλάχ. Όπως ανέφερε, σε περίπτωση που το Ισραήλ αποτολμήσει κάτι τέτοιο, οι Παλαιστινιακές Οργανώσεις του Λιβάνου θα απαντήσουν με όλες τους τις δυνάμεις.

"Πιστεύω πως τα πράγματα έχουν αλλάξει. Έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί ο καιρός που όλοι φοβούνταν τις απειλές των Ισραηλινών. Οι Σιωνιστές γνωρίζουν πως αν επιτεθούν στη Συρία θα πληρώσουν βαρύ τίμημα," πρόσθεσε ο Μαλί.

Όταν ρωτήθηκε αν αναφέρεται σε ενέργειες που στρέφονται κατά της Συρίας ή του Λιβάνου, ο Μαλί απάντησε "βρισκόμαστε όλοι σε μια Μέση Ανατολή."

Ο Αχμάντ Τζιπρίλ, Γενικός Γραμματέας της Οργάνωσης για απελευθέρωση της Παλαιστίνης, προειδοποίησε πως εάν το Ισραήλ επιτεθεί στη Συρία, θα ανταποδώσουν και αυτοί.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, μια τέτοια ενέργεια του Ισραήλ θα προκαλέσει την αντίδραση του Ιράν και της Χεσπολλάχ.

"Πιστεύω πως οι Ισραηλινοί και οι Αμερικάνοι θα επιτεθούν όσο το δυνατόν πιο σύντομα στη Συρία, με λίγα λόγια στο άμεσο μέλλον. Δεν αποκλείω και την πιθανότητα η Ισραηλινή αεροπορία να επιτεθεί και σε εμάς - τους Παλαιστινίους της Συρίας."

"Δεν αποκλείω επίσης την πιθανότητα να επιτεθούν στα παλαιστινιακά αρχηγεία στη Δαμασκό. Εμείς οι Παλαιστίνιοι δεν θα μείνουμε απαθείς σε κάτι τέτοιο. Θεωρώ βέβαιη τη συμμετοχή της Χεσπολλαχ σε αυτό τον πόλεμο," πρόσθεσε ο Τζιπρίλ.

Όπως επεσήμανε, στόχος του Ισραήλ είναι να απομονώσει τη Συρία από το Ιράν και τους υπόλοιπους συμμάχους της.

"Η προσπάθεια του Ισραήλ για απομόνωση της Συρίας δεν θα είναι τόσο εύκολη. Είμαι βέβαιος πως αυτός ο πόλεμος θα διαρκέσει για μήνες και θα ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου όπως δεν τους άνοιξε ξανά στο παρελθόν.

Πηγή: YnetNews

Δεν υπάρχουν σχόλια: